Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda başörtüsü konusu gündemdeydi – BRTK

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda başörtüsü konusu gündemdeydi.
İç tüzüğün 62’nci maddesi tahtında konuşan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, yapay bir sorun üzerinden ülkenin hiç olmamaması gereken bir noktaya getirildiğini söyledi.
Bunun yapay olduğunun UBP Parti Meclisi açıklamasında da görüldüğünü kaydeden Erhürman, İrsen Küçük Ortaokulundaki çocuğun hala sultan ilahiyat kolejine geçiş yaptığını belirterek, “mevzuat değişikliğine gerek olmadığı da ortaya çıktı” dedi.
Erhürman, “giderilebilir 3 talep geldi diye bunu ülkenin meselesi haline getirmeyin demiştik. Toplumda bölünmeyi getirecek demiştik. Geldiğimiz nokta bu ülkenin tarihini bilmeyen, bu halkı tanımanların ülke halkına küfürleri hakaretleri günlük rutin haline geldi. Yapay olan bir mesele üzerinden bu toplumda bu yaygara çıkarıldı” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, hukuki açıdan bir tartışma olmadığını ancak kültürel bir sıkıntı olduğunu söyledi.
Bunun sebebinin de ülkenin aldığı göç olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, “yapay olarak yaratıldığı ifade edilen sorun, bizim her yıl gündemimize gelen ama mevzuat değişikliği gerektirmeyen bir sorundu. Ama tek olan bu öğrenci 3’e çıktı. Ben de çocuğa İlahiyata gitmeyi önerdim. Bu arada da biz tüzük hazırlamak zorunda bırakıldık. Zorlama dediğim de budur” dedi.
Bakan Çavuşoğlu, zorlama gündemin de sendika tarafından yaratıldığını kaydetti.
“Buranın çocukları Atatürkçü doğar” diyen Çavuşoğlu, bu şekilde büyüyen bu nesile kimsenin hakaret etme hakkı olmadığını vurguladı ve bunu yapanları protesto etti.
Çavuşoğlu, “başörtüsüne izin verdik diye atatürkçülüğümüz silinmez. Bu tartışmanın bu ülkeye faydası yoktur” ifadelerini kullandı.
Bakan Çavuşoğlu, “Kimse bize tüzüğü geri çekmemiz için süre veremez. Uzlaşı için hazırız ama emir Kabul etmeyiz” ifadelerini kullandı.
Başbakan Ünal Üstel de meclisteki konuşmasında, başörtüsü konusuna işaret ederek, “biz uzlaşı yollarını, diyalog yollarını, her çareyi denedik, bu çareler tükendikten sonra ilgili bakanlık bu düzenlemeyi yaptı ve bu şekildeki düzenlemeyle de bakanlar kuruna getirip yürürlüğe koyduk” dedi.
Üstel, “Gündemimize bir tüzük geldi ve ülkemizde yaşanan hadiselerden dolayı Kıbrıs Türk halkına bazı hakaretler oldu. Ben de gördüm, üzüldüm. Başta din dairesindeki bir arkadaşımız başka başka konuşmalar yaptı. Bir kere bilmenizi isterim ki din dairesinde olan arkadaşı uzaklaştırdık. Ve soruşturma bittikten sonra da gereken ceza verilecek. Sosyal medyada Kıbrıs halkına yani bütün kesimlere yapılan hakaretlerin altında da kalmadık. Hepsini birer birer polise bildirdik. Çünkü biz toplumda uzlaşı istiyoruz ve hiç kimse Kıbrıs Türk’ünün verdiği mücadele ortadayken bu söylemleri hak etmeyen insanımıza da biz her zaman sahip çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz” dedi.
Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.