Türk Dünyası

Debrecen Üniversitesi Kampüsünde Yüksek Yaşam Kalitesi Ödülü Kazandı.

 

Hostinger Debrecen Üniversitesi, Macaristan’da en yüksek platin seviyesini elde eden ve şimdiye kadar bunu başaran tek kurumdu. Bu başarı ile, kaliteli yaşam ve yaşam tarzı alanında dünyadaki 38 kurumdan biri haline geldi.

Öğrencilerin sağlığı, akademik yıllarında özellikle risk altındadır. Üniversiteler, vatandaşları için sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek için uygun bir ortam yaratmaya azami gayret göstermelidir. Uluslararası Üniversite Spor Federasyonu (FISU) ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin desteğiyle, öğrencilere sağlık ve refahları için fiziksel aktivite imkanları sunmayı amaçlayan program hakkında, Debrecen Üniversitesi’nin portalı ödül sonrası programlarının arka planını haber vermiştir.

Yazıda belirtildiği gibi, Healthy Campus programı, sadece fiziksel aktivite değil farklı alanları ele alan bir küresel programdır. FISU, sağlığı kampüs kültürünün her yönüne entegre etmeye ve kampüs topluluğunun yaşam tarzını ve refahını iyileştirmek için çözümler sunmaya çalışmaktadır.

Program, belirli bir iki yıllık süreyi kapsar ve bu süre zarfında üniversite, son değerlendirme yapmak için dokuz adımlık gereksinim setini takip eder ve derece ve sertifikasyon kazanır.

En son FISU Healthy Campus listesinde, Debrecen Üniversitesi, platin derecesini elde ederek dünya elitinin en üst seviyesinde yer almayı başardı.

Üniversitenin Rektörü Zoltán Bács, önceki altın derece verildiğinde Debrecen Üniversitesi’nin derecelendirme sisteminden en yüksek seviyeye ulaşabileceğinin zaten açık olduğunu belirtti, bu nedenle platin derecesinin verilmesi sadece zaman meselesi idi.

Bu, dünya lideri spor organizasyonlarından birinin mükemmel bir onayı, gururla duyurduğumuz olağanüstü bir başarıdır. Bu, sadece yüksek kaliteli bir eğitimi sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda spor, kültür, topluluk, yiyecek ve günlük refahımızı etkileyen her şey aracılığıyla yaşam kalitesini artırma fırsatı sunma uzun vadeli vizyonumuzu yansıtmaktadır.

Sağlıklı Kampüsün yedi ana direği çaprazında karşılanması gereken yüz kriter belirlendi. Üniversiteler, bu kriterleri ne kadar iyi karşıladıklarına göre sıralanır. Debrecen Üniversitesi şimdiye kadar bunların 95’ini karşıladı ve en iyiler arasında yer almasını sağladı. Dünya genelindeki tüm kıtalardan yalnızca 38 kurum elitler arasında yer alırken, sadece 138 üniversite sıralama sürecine girebildi.

Debrecen Üniversitesi yönetimine göre, Macar kurumun adının, Kraliyet Koleji Londra, Melbourne’deki La Trobe Üniversitesi, Çin’deki Peking Üniversitesi, İsviçre’deki Lausanne Üniversitesi ve Kanada’daki Calgary Üniversitesi gibi kurumlarla birlikte anılmış olması büyük bir tanımadır.

Üniversitenin Spor Bilimleri Koordinasyon Enstitüsü Direktörü László Balogh, eğitim kalitesinin ve üniversite tesislerinin yanı sıra sağlık ve yaşam kalitesine yönelik diğer faaliyetlerin de önemli olduğunun kanıtlandığını belirtti.

“İyi uygulamalarını incelemek üzere FISU’dan üç kişilik bir heyet, onları ziyaret etmek üzere sonbaharda bize gelecek. Bu, diğer üniversitelerin izleyebileceği küresel bir örnek olabilir” dedi.

“Son olarak, başarılarımız uluslararası akademik sıralamalarda artı bir puan olacak” diyerek Direktör sonuçlandırdı.

Şimdiye kadar, Macaristan’da programda yalnızca bir başka kurum daha bulunmaktadır: Macaristan Spor Bilimleri Üniversitesi, FISU derecelendirmesinde bronz madalya almıştır.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu