Türk Dünyası

Deneysel Bilim Tarihi Projesi Kapanış ve Sertifika Töreni’nin Türk Dünyası ve Dünya Haberlerine Yansımaları

 

Hostinger Kıbrıs Bilim ve Zeka Vakfı tarafından düzenlenen 3. Deneysel Bilim Tarihi projesinin kapanış ve Sertifika Töreni gerçekleştirildi. Bilim Lefkoşa kampüsünde üç gün süren programda, öğrenciler bilim tarihine dair teorik bilgi ve uygulamalı eğitimlerle dolu bir deneyim yaşadılar.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 3. Deneysel Bilim Tarihi Atölyesi-Kıbrıs Projesi’ne 10 okuldan 24 lise öğrencisi katıldı. Medeniyet tarihine katkı sağlayan bilim insanlarının çalışmalarını öğrenen gençler, günümüz teknolojileriyle harmanlanmış eğitim alma fırsatı buldular.

Proje kapsamında gençler, Cezeri’nin mühendislik çalışmalarından İbn-i Heysem’in optik alanındaki keşiflere kadar geniş bir alanda bilgi edindiler. Yapılan atölyelerle disiplinlerarası çalışma kültürünü benimseyen öğrenciler, yeni keşiflerin kapısını aralama şansına sahip oldular.

Kıbrıs Bilim ve Zeka Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mert Balan, kapanış konuşmasında projenin başarısını övdü. Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Mithat Tekçam ise STEM eğitim programıyla bilim tarihini öğreten projenin yeni bir model oluşturduğunu belirtti.

Kapanış töreninde, projenin üç gün süren çalışmalarının yer aldığı bir görsel sunum yapıldı ve ardından katılan öğrencilere sertifikaları verildi. Bu tür etkinliklerin gençlerin bilimsel merakını ve yeteneklerini geliştirmeye yönelik önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu