Sinema/Dizi/TV

Denis Villeneuve “Dune: Messiah” Filmini Seriden Farklı Tasarlamak İstiyor – Haberler

 

Hostinger

Frank Herbert’in ikinci kitabı olan “Dune Mesihi” Villeneuve’ün üçlemesini tamamlayacak.

Warner Bros.

Yönetmen Denis Villeneuve, Frank Herbert’in ikonik bilim kurgu romanı “Dune”un iki filmlik uyarlaması için son birkaç yılını Arrakis’in kumlarında geçirdi.

Her iki film de çok beğenildi ve ticari başarılar elde etti, dolayısıyla Villeneuve’ün Herbert’in ikinci kitabı olan “Dune Mesihi”ni uyarlama planlarına devam etme niyetinde olması pek de şaşırtıcı değil.

Serinin yalnızca ikinci kitabı olmasına rağmen roman, Paul Atreides’in (Timothee Chalamet) öyküsünü tamamlıyor, bu açıdan iki kitap bir üçleme için doğru malzeme gibi görünüyor.

Villeneuve, daha önce “Dune: Messiah” filminden önce başka bir film çekip ara vermek istediğini belirtmişti. Yönetmen şimdi Vanity Fair’e de bir sonraki film için acele etmediğini ve bunu önceki iki filmden oldukça farklı bir çalışma olarak gördüğünü söylüyor:

Mesele şu ki, öncelikle benim için insanların bu anlaması gerçekten önemli, bu gerçekten bir diptikti, iki filmdi, ilk kitabın uyarlaması olacak bir çift filmdi.

Bu oldu, bu bitti. Yani, eğer yazım aşamasında olan üçüncü filmi yaparsam, bunun benim için farklı bir nesne olduğunu söyleyeceğim. Söylemesi tuhaf olsa da neredeyse bir üçleme gibi değil ama eğer oraya geri dönersem farklı hissettiren ve kendi kimliği olan bir şey yapmayı gerçekten istiyorum.

Diyelim ki benim için ‘Dune’ bir bakıma bitti ve ‘Dune: Messiah’ kendine has sinema felsefesiyle yaklaşacağım yeni bir şey olacak.

Bu fikir, ilk kitaptan on iki yıl sonra geçen hikayeye uygun görünüyor. Villeneuve, son filminin, eğer stüdyo isterse başka birinin seriyi devam ettirmesine zemin hazırlayabileceğini de ekliyor:

Birisi daha sonra başka bir şey yapmak isterse, Mesih’te bunun için tohumların olduğundan emin olmanın benim için iyi bir fikir olacağını düşünüyorum, çünkü bunlar güzel kitaplar. Uyum sağlamaları daha zordur. Giderek daha ezoterik hale geliyorlar. Uyum sağlamak biraz daha zor ama kapıyı kapatmıyorum. Bunu kendim yapmayacağım ama başkasının başına gelebilir.”

Sıradaki projesinin ne olduğu konusundaysa Villeneuve, “Rendezvous with Rama”, “Cleopatra” ve “Dune: Messiah” üstünde çalıştığını belirtiyor ve “hangisinin sıradaki film olacağını göreceğiz” demekle yetiniyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu