Ekonomi

Deprem bölgesi için yeni karar! Ticaret Bakanlığı duyurdu: Kullanılmış taşıt ve cihaz ithalatına izin – Finans haberlerinin doğru adresi

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Kullanılmış veya Yenileştirilmiş Eşya İthalatına İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ, kullanılmış veya yenileştirilmiş eşyanın ithalat iznine dair usul ve esasları belirliyor. Bu kapsamda tebliğe, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin geçici madde eklendi.

YÜZER VİNÇLERİ VE TIBBİ CİHAZLARI DA KAPSIYOR

Buna göre, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen yerler için enkaz kaldırma ve yeniden inşa faaliyetlerinin idamesi kapsamında ihtiyaç duyulan ve söz konusu tebliğin ekinde yer alan liste kapsamı eşya için, belirlenen gümrük kıymetine bağlı kalmaksızın izin vermeye Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü 15 Eylül’e kadar yetkili olacak.

Tebliğ ekinde yer alan liste, kullanılmış veya yenilenmiş insansız hava taşıtları, deniz taşıtları, yüzer vinçler, motorbotlar, sivil hava taşıtları aksam ve parçaları ve bu araçlarda kullanılmaya mahsus elektronik aksam, aydınlatma cihazları, mobilyalar, tıbbi ve cerrahi cihazlar, kimyasal analiz cihazları, arazi ölçüm cihazları ve jeneratörler gibi birçok eşyayı kapsıyor.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
EYT’lilere hem bayram ikramiyesi hem de emekli promosyonu!
Togg, Elon Musk’ı kızdırdı! Rafa kalkabilir!Togg, Elon Musk’ı kızdırdı! Rafa kalkabilir!
O ilin ilk EYT emeklisi oldu! Sabah başvurusunu yaptı 4 saat sonra...O ilin ilk EYT emeklisi oldu! Sabah başvurusunu yaptı 4 saat sonra…



 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/MyNet/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu