Kültür & Sanat

“Depremde Yitirdiklerimize İthafen Anma Konseri” düzenleniyor

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi ile Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi’nin iş birliğinde, “Depremde Yitirdiklerimize İthafen Anma Konseri” düzenleniyor. Konser, 4 Nisan Salı akşamı Lefkoşa’da İsmet Vehit Güney Sanat Merkezi’nde yer alacak.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre konserde, Soprano Sermin Dikmen Töre ile Bariton Tuğrul Enver Töre’ye, Şef Besteci Ali Hoca piyano ile eşlik edecek. Kültür Dairesi’nin, Kültür Dairesi koleksiyonu arasından yapacağı bir seçkiyi de sergileyeceği konser, saat 20.00’de başlayacak.

Konser programında, Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi tarafından projelendirilerek, Kıbrıs Türk şairlerinin şiirlerinden seçilen ve Şef Besteci Ali Hoca tarafından bestelenen, “Yeniden Doğmak” isimli lied (şarkı) serisinden seçme eserler yer alacak.
Seriden, Zeki Ali, Fikret Demirağ, Feride Hikmet, Hüseyin Kaba, Mehmet Derviş Manizade, Pembe Marmara, Havva Tekin, Osman Türkay ve Süleyman Uluçamgil’in şiirlerinden bestelenen eserler seslendirilecek.

Program, konser için özel olarak hazırlanan, Ali Hoca’nın “Hüzün” isimli solo piyano eseri ile başlayacak.
60 dakikalık konseri izlemek isteyenler, mesai saatleri içinde 03922275456 veya 03922287749 numaralı telefonlardan yer ayırabilecek.



 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: BRTK

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Son yıllarda ülkemizde meydana gelen depremler, insanların hayatlarını kaybetmesine, evlerinin yıkılmasına ve yaralanmalarına sebep oldu. Yaşanan acıların ardından kendimizi toparlamaya çalışırken, hayatını kaybedenlere olan özlemimiz güçleniyor. Bu sebeple, “Depremde Yitirdiklerimize İthafen Anma Konseri” düzenleniyor.

Depremlerin yıkıcı etkilerini azaltmak için yapılan çalışmaların yanı sıra, hayatını kaybedenler için anma etkinlikleri de düzenleniyor. Bu etkinlikler sayesinde, kaybedildikleri depremleri hatırlıyor, insanların birbirleriyle dayanışmasının güçlendiği umut dolu anlar yaşıyoruz.

“Depremde Yitirdiklerimize İthafen Anma Konseri” depremlerde hayatını kaybedenler için düzenlenen önemli bir etkinliktir. Bu konserlerde, hayatını kaybedenlere minnettarlığımızı göstermek için sahne alan sanatçılar, şarkılarıyla hayatı kaybedenleri anıyor ve sevdikleriyle birlikte yaşamış olduklarını yansıtan etkileyici performanslar sergiliyor.

Bu anma konserleri, toplumun farklı kesimlerinden insanların bir araya geldiği, birlik ve dayanışmanın gücünü yansıtan etkinliklerdir. Bu tür halka açık etkinlikler sayesinde, herkesin desteğiyle, kaybedilen insanların aileleri kendilerini daha rahat hissedebilirler ve acılarını hafifletebilirler.

Yapılan konserlerin amacı, toplumun birbirini destekleyerek bu zorlu süreçlerden geçebileceğini göstermek, hayatını kaybeden insanların hatıralarını yaşatmak, onların ölümsüzlüğüne bir saygı duruşu yapmak ve yaşamları sonlandıran depremlerden sonra insanlara umut vermek için düzenleniyor.

Sonuç olarak, “Depremde Yitirdiklerimize İthafen Anma Konseri”, depremlerin yıkıcı etkilerine karşı insanların birbirlerine verdikleri desteği ve hayatını kaybedenlerin ailelerine verilen destek ve umudu yansıtan önemli bir etkinliktir. Bu tür konserler, toplumun birbirini destekleyerek zorlu zamanlardan geçebileceğini göstermektedir. Bu tür etkinlikler sayesinde acılarımızı hafifletip daha umutlu bir gelecek için hep birlikte mücadele etmeye devam edebiliriz.

ACM Cyprus

Yapay Zeka Teknolojisiyle Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu