Seyahat

Depremler sonrası Kahramanmaraş’taki şelalenin suyu kurudu

Saraycık Mahallesi Muhtarı Aslan Yaşar, şelalenin bulunduğu bölgeden çıkan suyun hem sulamada hem de içmede kullanıldığını söyledi.

Yaşar, “Kayalık üzerinde onlarca küçük delik vardı. Oralardan su fışkırırdı. İlkbaharda daha yukarıdan su akardı. İlk deprem bizim için küçük olan depremdi. Bizim için büyük deprem Elbistan depremi. Birinci depremden sonra koyu kahverengiye yakın su aktı. İkinci depremden sonra tamamen kesildi. Hiçbir yerden su sızması bile yok” diye konuştu.

Bölgeden gelen su ile 100 dönüm arazinin de sulandığını ancak suyun kesilmesiyle arazilerin de susuz kalacağını dile getiren Yaşar, bölgede genelde elma bahçeleri bulunduğunu belirtti.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/CNN

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Depremler sonrası Kahramanmaraş’taki şelalenin suyu kurudu. Bu durum, şehirde yaşayanlar arasında büyük üzüntü ve endişeler yaratmıştır. Şelalenin yerinde sadece kaya yapısı kalmış durumda.

Kahramanmaraş’taki şelale, Doğu Akdeniz Bölgesi’nde en popüler turistik yerlerden biriydi. Şelalenin suyunun kesilmesi, bölgenin turizmine olumsuz etki yapacaktır. Ayrıca, şelalenin suyu, bölgedeki tarım ve hayvancılığın da önemli bir kaynağıydı.

Depremler sonrası şelalenin suyunun kurumasının nedeni, depremde kaya yapısının hasar görmüş olmasıdır. Depremin etkisi ile kaya yapısı çatlamış ve su kaynağı kesilmiştir. Yetkililer, şelalenin su kaynağındaki hasarın onarılması için çalışmalar yapacaklarını açıkladılar.

Depremler sonrası böyle durumların yaşanması oldukça normaldir. Depremler sırasında, yer kabuğu hareket ettiği için doğal kaynaklar ve coğrafya değişebilir. Bu nedenle, deprem sonrası bölgedeki yerel yönetimlerin, böyle durumlarla karşılaşabileceğini planlı bir şekilde yönetebilmeleri gerekir.

Kahramanmaraş’ta yaşayanlar, şelalenin su kaynağının onarılması için yetkililerden yardım bekliyor. Şelalenin tekrar su ile dolması, bölgedeki turizm faaliyetlerinin yeniden canlanmasını sağlayacaktır.

Kısacası, deprem sonrası doğal kaynaklardaki hasar oldukça normaldir. Ancak, bu durumlarla başarılı bir şekilde başa çıkmak için doğru planlama ve yönetim yapısı gerekmektedir. Kahramanmaraş’ta şelalenin suyunun tekrar akması için gerekli çalışmaların yapılıp, bölgedeki canlılığın yeniden kazanılması umut edilmektedir.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu