Dikilen fidanların gelişimini takip eden bir uygulama geliştirildi

Umut Kuzucanlı tarafından geliştirilen bir mobil uygulama, fidan dikimini sürdürülebilir hale getirerek kullanıcılara sosyalleşme imkanı sunuyor. Uygulama, Birleşmiş Milletler’in 17 Haziran’ı “Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü” olarak kabul etmesinin ardından kuraklık ve çölleşme tehdidine dikkat çekmeyi amaçlıyor.
BM Gıda ve Tarım Örgütü tarafından yayınlanan bir rapora göre, Türkiye orman varlığını artırma konusundaki çabalarıyla 2020 yılı itibarıyla 27’nci sıraya yükselerek, Avrupa’da birinci, dünyada ise altıncı sırada yer alıyor. Bu amaçla düzenlenen fidan dikimi programlarına bireysel çabalar da katkı sağlıyor.
Uygulama geliştirici Umut Kuzucanlı, fidan dikme sürecini daha etkili hale getirme fikriyle yola çıktıklarını ve çevresel etkinlikleri inovasyonla birleştirerek kullanıcılara sunduklarını belirtiyor. Kullanıcılar, uygulama üzerinden fidan dikme alanlarını seçebilir ve diktiği fidanın durumunu takip edebilirler. Ayrıca, sosyal bölüm sayesinde kullanıcılar, diğer fidan sahipleriyle iletişim kurabilirler.
Uygulama ücretsiz olarak indirilebilirken, kullanıcılar sadece fidan fiyatına ek olarak uygulamanın sunduğu hizmetlerden faydalanmak için komisyon ödeyecekler.
Uygulamanın en önemli avantajlarından biri, çevresel etkilere yönelik metrikler sunması ve mobil uygulamaya taşınan fidan dikme faaliyetleriyle sosyal etkileşimi sağlamasıdır. Uygulama geliştiricisi Kuzucanlı, belediyelerle görüştüklerini ve kendi fidan dikim alanlarına sahip olmayı hedeflediklerini belirtiyor.
Uygulama kullanıma açıldıktan sonra düzenli fidan dikme etkinlikleri gerçekleştirilerek kullanıcılar doğayla bir araya gelecek ve kendi fidanlarını kendileri dikebilecekler. Kuzucanlı, uygulamanın aktif hale gelmesiyle birlikte ilk fidan dikimini İstanbul ve çevresinde başlatmayı planladıklarını ve hızla tüm Türkiye’ye yayılmayı hedeflediklerini söylüyor.
Kaynak