Türkiye

Diplomasız Fenomenlerin Sosyal Medya Tehlikesi: Terapi ve Ürün Satışı!

Kaynak: CNN Türk

Yağlar, kremler, bitkisel çözümler.. İnsanlar artık doktora başvurmak yerine fenomenlerden tavsiyeler alıyor. Günümüzde sosyal medyada sağlık içerikli videoların sayısı günden güne artış gösteriyor. İnsanlar sağlık problemlerini artık sosyal medyadan çözmeye çalışıyor.

Doç. Dr. Abdullah Sakin, ”Bunu kendileri tedavi edebilecekleri amaçla veya yan etkileri azaltmak, vücut direncini artırmak, can havli ile elinden gelen her şeyi yapmak ümidi ile başvurabiliyorlar.” dedi.

Uzmanlar, fenomenlerin alternatif tıp adı altında üreterek sattığı krem ve yağların insan sağlığını tehdit ettiğini belirtti…

Doç. Dr. Erol Arslan, ”Bunu pazarlayan kişiler bunların doğal olduğunu, bitkisel olduğunu iddia etmekte ve bunda zarar vermediğini belirtmektedir. Ancak biz biliyoruz ki her bitkisel ürün faydalı olmayabilir. Tam tersi bunların zararları da olabilir.” şeklinde anlattı.

Bilinçsiz kullanılan bu krem ve yağlar aynı zamanda ciddi hastalıkların tedavisini de zorlaştırıyor…

Doç. Dr. Abdullah Sakin, ”İşin ehli olmayan bireylerden destek alındığında ilaç etkileşimleri bilinmediğinden dolayı bizim izin verdiğimiz tedaviler ile etkileşerek bu ilaçların etkisi azalabilmekte ve hastaya verilen tedavi etkisiz kalabilmekte.” ifadelerini kullandı.

“Fenomenler sosyal medyadan toplu terapi yapıyorlar”

Uzman Psikolog Şeyma Dolar, ”Tıbbi unsurda en önemli şey zarar vermemektir. Zarar vermemek ne demektir? Herhangi bir spesifik grubun terapisti olmak için gerekli eğitimleri almadan, kendimizi o grubun terapisti olarak ilan etmemiz ve bu konuda insanları bilinçlendirmeye çalışmamız ya da psikoloji adı altında hesaplar oluşturarak oradan belli bir kitleye ulaşıp o kitleyi maddi çıkar için kullanmamızdır.” dedi.

Peki uzmanlar ne öneriyor?

Dolar ”Fiziksel sağlığımızda olduğu gibi ruhsal sağlığımızda da kendimizi emin ellerde hissetmek istiyorsak baz alacağımız şey sosyal medya içeriğimiz, sosyal medya beğenilerimiz, sosyal medya takipçilerimiz değil de diplomamız, sertifikamız, kimden hangi sertifikayı aldığımız.” ifadelerini kullandı.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu