Kültür & Sanat

Direkt Nasıl Yazılır? Direkt TDK Doğru Yazılışı… Direkt Mi Direk Mi?

 Direkt Nasıl Yazılır?

 Direkt kelimesi bir kişiyi gösterme ya da bir yol tarifi zamanlarında kullanılmaktadır. Cümle içerisindeki yeri ve kullanımı da kurulacak cümleye göre değişiklik göstermektedir. Bu kelimenin asıl kullanımı ise “direkt” olarak bilinmektedir. Yazımı ve telaffuzu da aynı bu şekildedir. Cümledeki yeri hiçbir yere bağlanmadan, direkt olarak geçirilmektedir. Sözcük anlamları ile beraber anlamlı cümle kurmak da bu şekilde kolay hale gelmektedir. Direkt olarak telaffuz edilen bu kelime kişilerin merak edip araştırdıkları kelimelerden biri olarak bilinmektedir.

 Direkt TDK Doğru Yazılışı

 Direkt kelimesini araştıran pek çok kişi kelimenin asıl doğru kaynağını TDK üzerinden incelemektedir. “Direkt” şeklinde telaffuz edilen bu kelime, farklı cümle biçimleri içerisinde de geçmektedir. Kelimenin doğru yazılışı ile beraber kullanımı da düzgün bir form kazanmaktadır. Kelimelerin doğru anlamlarını öğrenmek pek çok alanda da avantaj sağlamaktadır. Cümle içerisindeki kullanımının uygun bir pozisyonda olması Türkçe kuralları çerçevesinde doğru sözcük kullanımını da büyük oranda etkilemektedir.

 Direkt mi Direk mi?

 Çok fazla kişi kelimelerin anlamlarını yanlış telaffuz etmekte ve cümle içerisinde kullanmaktadır. Bu kelimelerden biri olan “direkt” kelimesi de bazı kişiler tarafından “direk” olarak geçirilmektedir. “Direk” şeklindeki kullanımı yanlıştır. Doğru kullanım “direkt” olarak cümlede ter almaktadır.

Navlun Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Navlun Neleri Kapsar?

Navlun Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Navlun Neleri Kapsar?

 

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu