Türkiye

Diyanet: Kurban Keserken Okunacak Dualar – Son Dakika Haberler

Diyanet, Kurban Bayramı’nı geleneklere ve dini vecibelere uygun bir şekilde yerine getirmek isteyen vatandaşların sorularına cevap veriyor. Peki, Kurban keserken hangi dualar okunmalı? İşte Diyanet bilgisiyle kurban keserken okunacak dualar…

Kurban keserken okunacak dualar arasında ilk olarak hayvan kesilirken besmele çekilmesi gerektiği belirtiliyor. Hayvanın kesimi sırasında besmele kasten terk edilirse, o hayvanın etinin Hanefîler’e göre yenmemesi gerektiği vurgulanıyor. Ancak kasıtsız olarak veya unutularak besmele çekilmezse, o hayvanın etinin yenilebileceği bilgisi veriliyor.

Kurban kesilirken “Bismillahi Allahü ekber” denilmesi gerektiği belirtiliyor ve ayrıca şu ayetler okunabileceği belirtiliyor: “De ki: Şüphesiz benim namazım, ibadetim/kurbanım, hayatım ve ölümüm hepsi âlemlerin Rabbi Allah içindir. O’nun ortağı yoktur. Bana sadece bu emredildi ve ben Müslümanların ilkiyim.” (el-En’âm, 6/162-163) ve “Ben, hakka yönelen birisi olarak yüzümü, gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Ben, Allah’a ortak koşanlardan değilim.” (el-En’âm, 6/79).

Kesim sırasında hangi duaların okunabileceği konusunda da vatandaşlar bilgilendiriliyor. Diyanet’in Kurban Bayramı’nda dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında sunduğu rehberlik sayesinde, vatandaşlar ibadetlerini daha bilinçli ve doğru bir şekilde gerçekleştirebileceklerdir.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu