Yaşam

Doğu Ekspresi bilet fiyatları 2023 ne kadar? Doğu Ekspresi bilet alma nasıl yapılır?

Doğu Ekspresi yeniden seferlerine başlamasıyla birlikte vatandaşlar tarafından yeniden yoğun ilgi görmeye başladı. Doğu Ekspresi biletleri online olarak da alınabiliyor.  Ankara’dan saat 15.55’te hareket edecek olan tren sırasıyla Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum’dan geçerek Kars’a ulaşıyor. Yaklaşık bin 300 kilometrelik parkuru 31 buçuk saatte tamamlayan Turistik Doğu Ekspresi, Ankara’dan çarşamba günleri saat 15.55’te, Kars’tan ise cuma günleri 22.20’de hareket ediyor.

Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars yönündeyken Erzincan’da iki saat 20 dakika, İliç ve Erzurum’da ise üç saat mola veriyor. Ekspres, Kars-Ankara yönündeyken ise Divriği’de iki buçuk, Bostankaya’da ise üç buçuk saat duruyor. Yataklı ve yemekli vagonlardan oluşan Doğu Ekspresi treni, 2 hizmet, 1 yemekli ve 6 yataklı olmak üzere toplam 9 vagon ile yola çıkıyor. 120 yolcu alıyor. Her kompartımanda ancak 2 kişi seyahat edebiliyor. Yolculuk, yaklaşık 24,5 saat sürüyor.

DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATLARI 2023 NE KADAR?

Turistik Doğu Ekspresi biletleri, TCDD’nin e-bilet sayfasından satın alınabiliyor. Trenin biletleri ise seyahat tarihinden 30 gün önce satışa sunuluyor. 

2022-2023 sezonunda Turistik Doğu ekspresi bilet fiyatları yataklı kompartıman için 3 bin 100 TL olark belirlenmiş. Bu fiyat iki kişi veya tek kişi için fark etmiyor. 

Doğu ekspresinde Standart pulman fiyatı ise 212 TL. 

Turistik Doğu Ekspresi’nin tamamı yataklı vagonlardan oluşurken Doğu Ekspresi’nde artık yataklı vagon bulunmuyor. İçinde bir dolap ve lavabo olan yataklı vagonlarda iki kişi seyahat edebiliyor. 

ÖRTÜLÜ KUŞETLİ VAGON NEDİR?

Örtülü kuşetli vagonlarda dört kişi seyahat ediyor. Karşılıklı koltuklar açıldığında 4 adet ranza tipi yatak oluyor. Bu koltukların ortasında bir adet katlanabilir masa bulunuyor. 

İstanbul-Sofya tren seferleri 2022 ne zaman başlıyor? İstanbul-Sofya tren seferleri kalkış saati ve bilet ücreti!

İstanbul-Sofya tren seferleri 2022 ne zaman başlıyor? İstanbul-Sofya tren seferleri kalkış saati ve bilet ücreti!

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu