Türk Dünyası

Dolar, Ruble ve Tenge Döviz Kurları – Türk Haber Dünyası – OpenAI Destekli Türk Dünyası Haberleri

 

Hostinger ABD Doları 2023 Yılında Döviz Kuru İle İlgili Tahminleri Etkileyecek

2023 yılında ABD doları ile som değişim oranı nispeten istikrarlıydı. Döviz piyasasının hastalıklı durumu bu durumda fazla bir etki yapmadı. 2022 yılında, döviz kuru sadece birkaç saat içinde 100 somu aşmıştı, ancak bu yıl bu durum tekrarlanmadı.

Uzmanlar, ABD para biriminin 2024 yılında giderek güçleneceğini tahmin ediyor. Bu durum sadece Kırgız somunu değil, aynı zamanda Rus rublesi ve Kazak tengesini de etkileyecek.

24.kg haber ajansı, 2024 yılında Kırgız somu ve diğer para birimlerinden ne bekleniyor hakkında ekonomistlerin görüşlerini derledi.

Döviz kurları neye bağlı

Kırgızistan Ulusal Bankası geleneksel olarak, Kırgız somu ile ABD doları arasındaki döviz kuru konusunda kesin tahminler vermiyor. Merkez bankası, ülkedeki döviz kuru arzına ve talebine dayalı olarak şekillendiğini hatırlatıyor. Yerel döviz piyasasındaki arz ve talep dengesi çeşitli faktörlere bağlıdır. Bu faktörler arasında Cumhuriyetin ekonomik durumu, dış ticaret dengesi durumu, enflasyon beklentileri, finansal piyasa katılımcılarının güven düzeyi ve beklentileri, Kırgızistan’ın ticaret ortaklarının iş faaliyetlerindeki değişiklikler, ülke dışındaki iş göçmenlerinden gelen gelirler, mevsimsel faktörler, tek seferlik faktörler ve belirli dönemlerde durumun ülkedeki siyasi durumdan etkilenebilir.

Döviz kuru artacak

Avrasya Kalkınma Bankası analistlerine göre, 2024 yılında doların som karşısında ortalama kurunun 89.7 som olacağını tahmin ediyorlar. Bu, 2023 yılı ortalamasından 2.2 som daha yüksekdir.

Rus rublesinin kur ne olacak?

Rus rublesi de ABD doları karşısında zayıflayacak. EDB analistleri, 1 dolar için 92 ruble olmasını bekliyorlar.

Tenge baskı altında olacak

Tenge, ABD doları karşısında durumunu koruyamayacak. Kazak parasının 2023’ün son ayında istikrarlıydı. Ancak finansçılar, bu yıl baskının daha fazla olacağını düşünüyor. Bu haber ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu