Kıbrıs

“Dost çevremizi genişletmeye devam ediyoruz” – BRTK

 

Hostinger Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, 3. Antalya Diplomasi Forumu’nu değerlendirdi. Hasipoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın daveti üzerine dünya liderleri ve üst düzey yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen forumda ülkemizi uluslararası alanda daha görünür kılmak amacıyla en üst düzeyde katılım gerçekleştirdiklerini belirtti.

Antalya’da başlayan foruma 147 ülkeden 19 devlet başkanı, 73 bakan ve 57 uluslararası temsilcinin katılımıyla 4 bin 500’e yakın kişinin iştirak ettiğini vurgulayan Hasipoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’ın KKTC için uluslararası eşit statü talebini ve ‘egemen eşitlik’ vurgusunu net olarak ortaya koyduklarını ifade etti.

Hasipoğlu, forum kapsamında gerçekleştirdikleri panellere ek olarak, çeşitli ikili görüşmelerde bulunduklarını belirterek, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Esvatini Kralı 3. Mswati, Filistin Dışişleri Bakanı Sayın Riad Malki ve diğer ülkelerden temsilcilerle temaslarını değerlendirdi.

Hasipoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın egemen eşitlik ve uluslararası eşit statü için haklı davalarını dünyaya anlatma sözlerine vurgu yaparak, Türkiye’nin desteğiyle daha aktif ve çok yönlü bir politika izlemeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, Filistin meselesinin forumda önemli bir konu olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’ye verdiği destekten bahsederek, uluslararası alanda daha görünür olmak için dünyayla ilişkilerini güçlendirmeye devam edeceklerini ifade etti.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu