Sinema/Dizi/TV

“Dune 2” Yeni Dünyaları Keşfedecek – Haberler

Filmin yapım tasarımcısı, izleyicileri ilk filmden daha görkemli bir dünyanın beklediğini söylüyor.

.

Çekimleri tamamlanan ve şu anda post-prodüksiyon aşamasında olan “Dune” devam filminden henüz herhangi bir teaser ya da fotoğraf paylaşılmadı. Ancak filmin, Frank Herbert imzalı bilim kurgu klasiği kitabın, ilk filmde anlatılmayan ikinci kısmını anlatacağını biliyoruz.

Artık kaderi Chani (Zendaya) ve Fremen ile birleşen Paul Atreides’in (Timothee Chalamet) yolculuğuna devam edecek ve ailesini mahveden komploculardan intikam almak ve yalnızca kendisinin tahmin edebileceği korkunç bir geleceği engellemek için uğraşacak.

Filmin yapım tasarımcısı Jacqueline West, Deadline’a verdiği bir röportajda, “Dune: Part Two”da ilk filmden çok daha fazla emek içerdiğini açıkladı. Atreides’lerin evi Caladan’a ve Harkonnen’lerin evi Gidei Prime’a odaklanan, çöl gezegeni Arrakis’i tanıtan “Dune” filminin en beğenilen özelliklerden biri de yapım tasarımıydı ve filmi bu kategoride Oscar kazanmıştı.

Yeni film, bu sefer Giedi Prime’da çok daha fazla zaman harcamasının yanı sıra biraz daha uzağa yayılacak ve İmparator IV. Shaddam’ın (Christopher Walken) yaşadığı Corrino İmparatorluğu’nun ana üssü olan Kaitain gezegeninde geçen sahneler içerecek. Dolayısıyla, West’in röportajında belirttiği gibi yeni gezegenler ve yeni ortamlarla birlikte bizleri yepyeni dünyalar bekliyor:

İkinci Bölümde, gerçekten de Dune’un farklı dünyalarına dalıyorsunuz. İmparatorun dünyasının neye benzediğini görüyoruz. Onun gezegenine gidiyoruz. Harkonnen gezegeni Giedi Prime’da çok zaman geçiriyoruz. Stellan Skarsgård‘ın [Vladimir Harkonnen] dünyasında çok zaman geçiriyoruz. Feyd-Rautha [Harkonnen] da buna giriyor, [bu karakter] Austin Butler (Elvis) tarafından zekice canlandırılıyor. O oldukça muhteşem.

Tüm dünyalar genişliyor. Üç ayrı, farklı görünen dünya yaratmak ve ayrıca neredeyse Mısır mumyalarına benzeyen bu kostümlerle asırlık Bene Gesseritleri yeniden ziyaret etmekle ilgiliydi. Bence setler, sinematografi ve konseptler görsel olarak çarpıcı.

“Dune: Part Two” 3 Kasım’da sinemalarda!

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: Beyazperde

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu