Ekonomi

Dünya piyasaları: Asya’da primli, Avrupa’da karışık seyir

Asya-Pasifik’teki piyasalar, teknoloji hisselerinin yeni bir bankacılık krizine ilişkin endişeleri biraz sarsarak Wall Street’te yeniden ilgi görmeye devam etmesi ve kazançlara öncülük etmesiyle Cuma günü yüksek işlem gördü .

Yatırımcılar ayrıca, Fed’in tercih ettiği enflasyon ölçüsü olan ve günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak olan ABD kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksini de dört gözle bekliyorlardı .

Japonya’da Nikkei 225 yüzde 0,93 artışla 28.041,48′e yükseldi. Tokyo’nun enflasyon baskısı Aralık ayında görülen yüzde 4,3′lük son zirvesinden daha düşük seviyeler göstermeye devam ederken, Topix yüzde 1,02 artışla 2.003,5′e yükseldi.

Avustralya’da S&P/ASX 200 yüzde 0.78 artışla 7.177.8′de kapandı.

IMF'den BOJ'a uyarı

IMF’den BOJ’a uyarı

Güney Kore Kospi yüzde 0.97 artışla seansı 2.476.86′da sonlandırırken, Kosdaq yüzde 0.35 düşüşle 847.52′ye geriledi.

Hong Kong’da Hang Seng endeksi önceki kazançlarını azalttı ve son işlem saatinde yüzde 0,65 daha yüksek işlem gördü. Hang Seng Tech endeksi de yüzde 0,92 yükseldi.

Anakara Çin’de, Shenzhen Bileşeni yüzde 0,64 yükseldi ve Şanghay Bileşik yüzde 0,36 arttı

Dün ABD’de S&P 500 yüzde 0,57 arttı ve 7 Mart seans ortasından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Nasdaq yüzde 0.73 yükseldi ve Dow Jones yüzde 0,43 artış kaydetti.

Avrupa tarafında ise hisse senedi piyasaları, öğleden sonra gelecek ABD’nin PCE enflasyon verisi öncesinde dalgalı bir açılış yaptı. Açılışta, Stoxx 600 endeksi yüzde 0,2 yükseldi, Fransız CAC 40 yüzde 0,3 ve Alman DAX yüzde 0,2 yükselirken, İngiltere’de FTSE 100 yatay açılış yaptı.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: CNN

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Write an article about Dünya piyasaları: Asya’da primli, Avrupa’da karışık seyir

ACM Cyprus

Yapay Zeka Teknolojisiyle Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu