Ekonomi

Düşeceği tahmin edilirken arttı: Almanya’da enflasyon beklentileri aştı

Almanya’da tüketici fiyatları Şubat ayında beklenenden fazla arttı. Diğer Avrupa Birliği ülkeleriyle karşılaştırılacak şekilde uyumlu hale getirilmiş verilere göre aylık bazda yüzde 1, yıllıkta ise yüzde 9,3 oldu.

Federal istatistik dairesinden alınan ön veriler öncesi beklentiler aylık oran artışı için yüzde 0,7 ve yıllık için de yüzde 9,0 şeklindeydi. Gelen verilerle ülkede enflasyon, Ocak ayındaki yüzde 9,2’lik artışın biraz üzerinde kaldı.

Ülkenin yerel koşullarına dayanan istatistiğe göre ise artış aylık yüzde 0,8 ve yıllık da yüzde 8,7 oldu. Almanya’nın yerel enflasyon istatistiği böylece Ocak ayındaki rakamlarla aynı kaldı.

Son dakika! SGK'dan EYT açıklaması: Maaş konusuna açıklık getirildi...

Son dakika! SGK’dan EYT açıklaması: Maaş konusuna açıklık getirildi…

ECB, Temmuz ayından bu yana faiz oranlarını 300 baz puan artırdı ve Mart ayında başka bir büyük boyutlu hareket sözü verdi. Ancak bazı politika yapıcılar, enflasyonun Ekim’de ulaştığı yüksek seviyelerin gerisinde kalması nedeniyle Mart ayından sonra daha ölçülü eylem çağrısında bulundu.

ECB’DEN FAİZ MESAJI

Bundesbank Başkanı Joachim Nagel, günün erken saatlerinde yaptığı konuşmada, enerji fiyatlarındaki son düşüşlerin yakın vadede enflasyonu düşürmeye yardımcı olabileceğini, ancak bunların orta vadeyi etkilemediğini ve fiyat büyümesinin ECB’nin yüzde 2’lik seviyesinin üzerine çıkma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Nagel yaptığı konuşmada, “Mart ayı için açıklanan faiz adımı son olmayacak. Daha sonra önemli faiz oranı adımları bile gerekli olabilir.” dedi.

ECB FAİZ ORANLARINI İKİ HAFTA İÇİNDE BELİRLEYECEK

ECB, Euro bölgesinde daha fazla faiz politikasına 16 Mart’ta, yani yaklaşık iki hafta içinde karar vermek istiyor. Daha sonra enflasyonun daha da gelişmesi için yeni tahminler sunulacak

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/MyNet/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu