Teknoloji

EDGE Group ve Brezilya Donanması’ndan MANSUP anlaşması

 

Hostinger

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli EDGE Group, Brezilya Donanması ile MANSUP Gemisavar Füzesi geliştirilmesi için stratejik ortaklık sözleşmesi imzaladı.

Sözleşme kapsamında EDGE Group ve Brezilya’nın önde gelen savunma şirketi SIATT, MANSUP’un Brezilya Donanması’nın yeni Tamandare sınıfı fırkateynlerine entegrasyonu da dahil olmak üzere gerekli kaynakları sağlayacak.

STM Banner

Sözleşme ayrıca EDGE Group’un MANSUP-ER (Extra-Range) geliştirmesinde MANSUP teknolojisini ve teknik verilerini kullanması için çerçeve sağlıyor. Sözleşme ile ilgili açıklama yapan EDGE Group Finans Direktörü Rodrigo Torres, ‘’Bu program yalnızca Brezilya ve BAE’nin savunma sektörlerini güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda SIATT ile iş birliği yaparak füze geliştirmenin ötesinde faydalar da vaat ediyor. Bunlar yeni fabrikaların kurulmasına ve çok sayıda iş fırsatı yaratılmasına yol açarak tüm endüstriyel taban ve ekonomide büyümeyi teşvik edecek.’’ ifadelerini kullandı.

mansup gemisavar brezilya

EDGE Group ve SIATT arasında imzalanan yeni sözleşme, iki şirket arasında devam eden stratejik ortaklığın son gelişmesi olarak dikkat çekiyor. EDGE Group geçtiğimiz aylarda SIATT’ın %50 hissesini satın almış ve şirketin Sao Paulo’daki fabrikasında genişletme çalışmalarının başlatıldığını açıklamıştı. MANSUP ve MANSUP-ER gemisavar füzelerinin geliştirilmesi de EDGE Group’un küresel pazardaki imajı için büyük önem arz ediyor.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com


&nbsp
Sarsılmaz

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu