Ekonomi

Efor Çay’ın talep toplama tarihleri belli oldu

expand

Borsa İstanbul’da gong bu kez Efor Çay için çalacak. Efor Çay Sanayi ve Ticaret AŞ’nin halka arzında, 26-27-28 Haziran 2024 tarihlerinde sabit fiyat ile talep toplanacak. Bu süreçte, şirketin sermayesi 300 milyon TL’den 363 milyon TL’ye çıkarılacak ve oluşan 63 milyon TL’lik pay halka arz edilecek. Ayrıca, mevcut ortak İbrahim Akkuş’a ait 27 milyon TL nominal değerli paylar da halka arz edilecek. Böylece, toplam halka arz miktarı 90 milyon TL olacak.

Halka arz işlemi, Halk Yatırım aracılığıyla gerçekleştirilecek ve 1 TL nominal değerli paylar 14,50 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak. Şirketin Borsa İstanbul pay kodu “EFORC” olarak belirlendi.

Efor Çay, dökme, demlik, bardak poşet, bitki, meyve ve form çayı olmak üzere 55 farklı ürünüyle faaliyet göstermekte. Şirketin üretim tesisleri Trabzon-Of, Artvin-Arhavi ve İstanbul-Tuzla’da bulunmakta olup, yıllık 60.000 ton üretim kapasitesine sahip.

Efor Çay’ın bağlı ortaklığı Efor Gübre, Samsun Tekkeköy’de faaliyet gösteriyor ve 2024 yılında gübre üretimine başlamayı hedefliyor. Şirket, yıllık 59.000 ton gübre satışı gerçekleştirmekte.

Ayrıca, Efor Çay’ın madencilik alanındaki kömür faaliyetleri Samsun, Rize ve Trabzon’da yer alan toplam 32.900 m2’lik tesislerinde sürdürülüyor. Bu faaliyetler doğrultusunda, şirketin yıllık 329.000 ton kömür satışı bulunuyor.

Bu halka arz ile Efor Çay, hem sermaye artırımı yaparak finansal gücünü artırmayı hem de borsada işlem görmeye başlayarak yatırımcı tabanını genişletmeyi hedefliyor.

Sıfır konutlarda dikkat çeken değişim! Yüzde 25’lik sınırın kalması satışları nasıl etkiledi?

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu