Türk Dünyası

Ekonomik Kısıtlamalar Açıklanacak – Türk Dünyası ve Dünya Haberleri – OpenAI desteğiyle Son Dakika Haberler

BM toplantısının ardından Afganistan Geçici Hükümeti Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Doha’da bulunan Afgan heyetinin toplantıya ilişkin detayları X sosyal medya platformundan paylaştı. Mücahid, birçok ülkenin Afganistan’ın özel sektörüne destek verdiğini ve bankacılık ile ekonomik alanlardaki kısıtlamaların kaldırılacağı sözünü verdiğini belirtti. Rusya, Çin, İran, Pakistan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, ABD ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) duruşunu övdü.

Afgan heyeti, toplantı sırasında çok sayıda ülke temsilcisiyle birebir görüşmeler gerçekleştirerek Afganistan’ın ilişkilerini geliştirmelerini istedi. Ayrıca Mücahid, toplantının bugünkü oturumunda Afganistan yönetiminin uyuşturucu ile mücadele çabalarını anlattığını ve bunun ülke temsilcilerini memnun ettiğini ifade etti.

Toplantıya katılan ülkeler tarafından Afganistan ile ekonomik işbirliğine yönelik taahhütlerde bulunulduğu belirtilirken, Doha’da gerçekleştirilen toplantıya ilk toplantıda davet edilmeyen Afganistan temsilcilerinin bu kez katıldığı ve konunun önemli başlıklarının görüşüldüğü bildirildi.

Afganistan yönetimi, özellikle kadın hakları ve insan hakları gibi konuların ülkenin iç işleri olduğunu ve bu konuların tartışılmasını istemiyor. Ancak bazı Afgan muhalifler, BM ve ülkelerin Afganistan yönetimi ile diyalog kurmasını eleştirerek sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiriyor.

Bu haber bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu