Kıbrıs

El-Sen Üyeleri Teknecik Santrali’ne Karşı Eylem Yaptı

Kıbrıs’ta Elektrik Kesintileri Devam Ediyor

Kıbrıs’ta son günlerde yaşanan elektrik kesintileri devam ederken, Teknecik Elektrik Santrali’nde meydana gelen arıza nedeniyle Kıb-Tek yönetimi, AKSA’dan yardım talep etti. AKSA ekipleri, santraldeki arızanın giderilmesi için çalışmalarına başladı. Ancak, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) iki haftadır devam eden Kamu İhale Yasası’ndaki değişikliğe karşı eylemlerini sürdürüyor ve AKSA ekibinin santrale girmesi nedeniyle eylem ateşi yakarak tepki gösterdi.

Kıb-Tek Genel Müdürü Dalman Aydın, Teknecik’teki arızanın giderilmesi için AKSA’dan yardım alındığını açıklarken, El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, özel sektörün arızalara müdahalesi ve diğer gelişmeler sonrası kendisine yapılan baskılar üzerine Kıb-Tek Lefkoşa Bölge Amiri Emin Topal Arıca’nın bugün görevinden istifa ettiğini ve tüm sıkıntıların sorumlusunun Kıb-Tek Yönetim Kurulu ve Genel Müdürü olduğunu iddia etti.

Kıbrıs’ta elektrik kesintilerinin yetersiz üretim kaynaklı olduğu belirtilirken, El-Sen’in talebi Kamu İhale (Değişiklik) Yasası’nın geri çekilmesi yönünde. Ancak, Kıbrıs’ta elektrik kesintilerinin devam etmesi nedeniyle halkta endişe ve kızgınlık artarken, yetkililerin sorunun çözümü için çalışmalarına devam edeceği belirtiliyor.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu