Kıbrıs

EL-SEN’den KIB-TEK Yönetimine Tepki – BRTK

 

Hostinger Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Ahmet Tuğcu, KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun, kurumda yetkili sendika olan EL-SEN ile imzalanan toplu iş sözleşmesine aykırı davrandığını iddia etti. Tuğcu, yönetimin sendikanın onayı olmadan bir dizi tayin ve terfi kararı aldığını belirtti.

Yapılan bu kararların öğrenilmesinin ardından EL-SEN Yönetim Kurulu’nun harekete geçtiğini ve olağanüstü bir toplantı düzenlediğini ifade eden Tuğcu, KIB-TEK yönetiminin geri adım atarak kararların uygulanmasını durdurduğunu duyurdu. Pazartesi günü sendika yetkililerinin de katılacağı bir toplantıda konunun yeniden ele alınacağını açıkladı.

Tuğcu, yaptığı açıklamada, sendikanın talebinin iş barışını bozmayacak, hizmet verimliliğini arttıracak ve adaletli bir terfi mekanizmasının uygulanması olduğunu belirtti. Bu gelişmeler üzerine tüm gözler, Pazartesi günkü toplantıya çevrildi.

Sendika yetkililerinin, KIB-TEK yönetimi ile yapacakları toplantıda nasıl bir yol izleyecekleri ve alınan kararların ne şekilde etkileneceği ise merakla bekleniyor. Bu sürecin, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu çalışanlarının hak ve menfaatlerinin korunması adına önemli bir adım olması bekleniyor.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu