Kültür & Sanat

En İyi Zerrin Egeliler Filmleri: En Çok İzlenen Ve Beğenilen 10 Zerrin Egeliler Filmi (İmdb Sırasına Göre)

En İyi Zerrin Egeliler Filmleri: En Çok İzlenen Ve Beğenilen 10 Zerrin Egeliler Filmi (İmdb Sırasına Göre)

1- Dila Hanım 

Imdb Puanı: 7.4 

Necati Cumalı’nın bir öyküsünden beyaz perdeye uyarlanan Dila Hanım, 1977 yılında vizyona girdi. Dram türündeki filmin oyuncu kadrosunda Kadir İnanır, Türkan Şoray, Kadir Savun, Erol Taş ve Hüseyin Peyda gibi ünlü isimler yer alıyor. Müziklerini Moğollar grubunun solisti Cahit Berkay’ın yaptığı filmin yönetmenliğini ise Orhan Aksoy üstlendi. 

Dila Hanım, kocasını öldüren adamın izini bulup intikam almaya ant içer. Ne kadar araştırsa da katilin ne adını ne de adresini öğrenebilir. Zaman geçer. Dila Hanım’ın karşısına Rıza adında bir adam çıkar. İkisi de görür görmez birbirlerine aşık olur. Aylar sonra kocasının katilinin Rıza olduğunu öğrenen Dila Hanım aşk ve nefret duyguları arasında bocalamaya başlar. 

Zerrin Egeliler’in de küçük bir rolde yer aldığı film, 70’li yılların en çok izlenen yerli yapımlarından biri oldu. 2012 yılında aynı isimle bir televizyon dizisi yayımlandı. 

2- Delicesine 

Imdb Puanı: 6.9 

İtalyan aktris Sonia Viviani’nin baş rolde oynadığı Delicesine filminin yönetmen koltuğunda Osman Seden oturuyor. 1976 yılında gösterime giren yapım o yılın en çok izlenen sinema filmlerinden biri oldu. Fidye için ünlü bir aktristi kaçıran 4 arkadaşın yaşadığı maceraları anlatan filmin oyuncu kadrosunda yer alan isimler: Fikret Hakan, Kadir İnanır, Süleyman Turan, Ali Sururi, Memduh Ün ve Orhan Elmas. 

3- Ağa Düşen Kadın 

Imdb Puanı: 6.5 

Zerrin Egeliler’in Kezban karakterine hayat verdiği filmin senaristliği ve yönetmenliğini Yücel Uçanoğlu üstlendi. Dul bir kadının köyde yaşadığı gizli ilişkiyi anlatan filmde Zerrin Doğan, Handan Atak ve Tülin Tan gibi ünlü isimler yer alıyor. 

4- Yaşam Kavgası 

Imdb Puanı: 6.4 

Zengin oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Yaşam Kavgası, eşi tarafından aldatılan Emine’nin yaşadığı dramı beyaz perdeye taşıyor. Emine, aldatıldığını öğrenince çocuğunu da alıp evi terk eder. Ailesinden habersiz evlendiği için onların yanına gidemez Çareyi kocasının ailesine sığınmakta bulur. Karısını aldattığına pişman olan Reşit, kendini affettirmek için her şeyi yapmaya hazırdır. 

Başrollerini Fatma Girik, Can Gürzap, Zerrin Egeliler ve Ahmet Mekin’in paylaştığı dram türündeki film 20 Ekim 1978 tarihinde vizyona girdi. 

5- Cafer’in Çilesi: 

Imdb Puanı: 6.3 

Cafer, kimse hakkında kötülük düşünmeyen, saf ve utangaç bir gençtir. Uzun zamandan beri komşusu Gülseren’e aşık olsa da cesaret edip bir türlü açılamaz. Askerlik arkadaşı Refik ile karşılaşmasından sonra tüm hayatı değişir. Refik, ona hayatın gerçeklerini öğretirken Gülseren’e açılması için de taktikler verir. 

Zeli Alasya ile Metin Akpınar’ın en çok izlenen filmlerinden biri olan Cafer’in Çilesinde, Zerrin Egeliler Gülseren karakterini canlandırıyor. 

6- Acemi Dolandırıcılar: 

Imdb Puanı: 6.1 

1979 yapımı Acemi Dolandırıcılar filminde Aydemir Akbaş, Yadigar Ejder ve Erdinç Akbaş rol alıyor. Hırsızlık yapmak için girdikleri binada güzeller güzeli bir kadınla karşılaşan üç arkadaşın başından geçenleri anlatan filmin yönetmen koltuğunda Yücel Uçanoğlu oturuyor. 

7- Ali Baba’nın Çiftliği 

Imdb Puanı: 6.1 

Zengin ve yakışıklı biri olan Ali, kadınların ilgisinden bunalmıştır. İnzivaya çekilmek ve kafasını dinlemek için bir çiftlik satın alır. Çiftliğin yakınındaki köyde yaşayan kadınlardan biri görür görmez genç adama aşık olur. Ali’nin ünü köyde yayılmaya başlar. 

Ali Baba’nın Çiftliği filminin oyuncu kadrosunda yer alan isimler: Neriman Köksal, Zerrin Egeliler, Salih Güney, Serpil Örümcer ve Funda Gürkan. 

8- Kadersizler 

Imdb Puanı: 5.9 

Senaryosunu Aykut Düz ile Işık Toraman’ın yazdığı Kadersizler filminde, yoksullukla mücadele eden insanların öyküsü anlatılıyor. Fakirlikten kurtulmak isteyen Kirli Salih (Kazım Kartal) ve Deli Ferhat (Sümer Tilmaç) yasa dışı işlere bulaşırlar. Malatyalı Sabri’nin (Oktar Durukan) dükkanını soyan Salih ve Ferhat, hem polisler hem de Sabri’nin adamları tarafından her yerde aranmaya başlar. 

9- Lekeli Melek 

Imdb Puanı: 4.6 

Pavyonlarda şarkıcılık yapan Zeynep, artık bu hayattan kurtulmak istiyordur. Yılladır görmediği kardeşi Yusuf’u arayıp yardım ister. Yusuf, kardeşini zorla tutulduğu pavyondan kurtarır. Kardeşler hasret gidemeye vakit bulamadan peşlerinde silahlı adamların olduğunu fark eder. 

Remzi Jöntürk’ün yönettiği Lekeli Melek, 28 Nisan 1978 tarihinde vizyona girdi. Filmin baş rollerini ise Tarık Akan, Perihan Savaş ve Zerrin Egeliler paylaşıyor. 

10- Kaybolan Yıllar 

Imdb Puanı: 3.5 

Yücel Uçanoğlu’nun yazıp yönettiği dram- romantik türündeki film, aralarındaki yaş farkı nedeniyle anlaşamayan bir çiftin yaşadıklarını konu ediniyor. Kaybolan Yıllar filminde Zerrin Egeliler’e eşlik eden oyuncular: Mahmut Ekimoğlu, Eşref Kolçak ve Müjde Ar. 

En İyi Dram Filmleri: En Çok İzlenen Ve Beğenilen 20 Dram Filmi (İmdb Sırasına Göre)

En İyi Dram Filmleri: En Çok İzlenen Ve Beğenilen 20 Dram Filmi (İmdb Sırasına Göre)

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu