Ekonomi

Enflasyon hız kesti, piyasalarda son durum ne? – Ekonomi Haberleri

 

Hostinger

KAYNAKCNN TÜRK

FED’in faiz indirimine gideceği beklentileri piyasaları hareketlendirdi. Gram altının 3 bin lira seviyesini görme ihtimali dikkatleri üzerine çekti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı Amerika’daki enflasyon ve faiz oranlarına dikkat çekti ve “Amerika’dan enflasyon rakamlarını aldık, FED’in takip ettiği rakamlar. Oradaki düşüş eğilimi aslında FED’in elini güçlendirdiği için faiz indiriminde öteleme olabilir mi beklentisi, yani dolar endeksindeki güçlenme altında değer kaybına neden oldu” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Recep Çolak da altın fiyatlarına vurgu yaparak, “Gram altında rakam şu an 2 bin 800 lira. Çeyrek altında 4 bin 600 liralık fiyat mevcut. Altında öngörümüz 3 bin liranın üstünde 4 bin liraya yakın. Çünkü dünyadaki belirsizlik, savaş ortamını herkes görüyor” şeklinde konuştu.

Enflasyon hız kesti, piyasalarda son durum ne

Borsa ve dolar için tahminler neler?

Şirin Sarı: “Hem dolar endeksinde bir düşüş vardı geçtiğimiz hafta hem de aslında iç piyasadaki TL’nin değer kazanımı dolar karşısında, 34 liranın altında baskılanmasını sağladı. Orta ve uzun vadede baktığımızda yükseliş eğilimini görüyoruz. Yıl sonuna doğru 35-36 liralar fiyatlanıyor dolar cephesinde. Borsa cephesi ise biraz kan ağlıyor, bu normal. 9 bin 700 ile 10 bin 100 bandının dışına çıkan bir fiyatlama bekliyoruz açıkçası.”

Enflasyon hız kesti, piyasalarda son durum ne

Recep Çolak: “Kripto paralarda toplu satışlar oluyor, alımlar oluyor. Yani bu bopa sezonu dediğimiz bir sezon bu sezon. Aslında bu sezonda borsanın inmesinin sebebi kripto paraların alış ve satışları ile yüzde 50 de savaş ortamı.”

Yatırım yapmak isteyenler nereye yönelmeli?

Recep Çolak: “Yatırımcılara çok önemli bir tavsiyem var, ellerine 3 lira bile geçse gitsinler altın alsınlar. Altın her zaman kazandırır size. İşin sonunda erimez, solmaz, erise de para olan altın her zaman kazandırır size.”

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu