Türk Dünyası

Erdoğan ve Karısının Ortak Basın Toplantısı – Turkish News World – AI Destekli Türk Dünyası ve Dünya Haberleri

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. İki lider, Türkiye ve Estonya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönündeki ortak iradelerini dile getirdiler. Ticaret hacminin artırılması, ekonomik iş birliği ve savunma sanayi alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda mutabık kaldılar. Ayrıca, Avrupa Birliği’ne tam üyelik stratejik hedefi hakkında da değerlendirmelerde bulundular.

Estonya Cumhurbaşkanı Karis, Türkiye ile olan ilişkilerinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak Türkiye’yi dostları olarak gördüklerini belirtti. Ayrıca, Filistin’e verilen destek ve uluslararası mülteci yardım organizasyonlarına sağlanan yardımlardan bahsetti. Türkiye’nin güzelliklerini ve misafirperverliğini övdü.

Görüşmelerde Ukrayna’daki savaş, Gazze’deki insani kriz ve bölgesel konular da ele alındı. İki lider, Türkiye’nin Estonya ile olan dostluğunun ve iş birliğinin geleceğe güçlü adımlarla ilerlediğini belirttiler.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu