Türkiye

Erdoğan’ın Temmuz Ayındaki Yoğun Diplomasi Programı: Kazakistan, Azerbaycan ve ABD Ziyaretleri – Son Dakika Türkiye Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında yoğun bir diplomasi trafiği içerisinde olacak. Yeni haftada, önce Kazakistan’a ardından da Azerbaycan’a gidecek olan Erdoğan, 9 Temmuz’da ise Amerika Birleşik Devletleri’nde olacak.

Erdoğan’ın ilk durağı 3-4 Temmuz tarihlerinde Kazakistan’ın başkenti Astana olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şangay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılacak. Türkiye’nin diyalog ortağı olduğu teşkilatın toplantısında enerji ve ticaret başta olmak üzere ikili ilişkiler ele alınacak. Erdoğan, Kazakistan’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le baş başa bir görüşme yapacak.

Azerbaycan’ın ardından Erdoğan, Azerbaycan’a geçecek. 6 Temmuz’da Şuşa’da düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi’ne katılacak. Zirvede Hazar gazının Türkiye üzerinden batıya taşınması ve Türk devletleri arasındaki ticari faaliyetlerin artırılması gibi konular ele alınacak. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış süreci de gündemde yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz ayındaki en önemli ziyareti 9-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek NATO liderler zirvesi için Amerika Birleşik Devletleri’ne olacak. Zirvenin en sıcak gündem maddesi arasında Rusya-Ukrayna ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları bulunuyor.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu