Ekonomi

Ericsson, 8.500 işçiyi işten çıkaracak

İsveçli telekom şirketi Ericsson, maliyet azaltma önlemlerinin bir parçası olarak 8500 işçiyi işten çıkaracağını belirtti. 

Daha önce, şirketin dünya çapındaki 105.529 çalışanının kabaca yüzde 8′ini etkileyecek olan işten çıkarma operasyonu bildirilmişti. Web sitesine göre şirket, Kuzey Amerika’da yaklaşık 11.994 kişiyi istihdam ediyor.

Bir Ericsson sözcüsü CNBC’ye, kesintilerin, şirketin 15 Aralık Sermaye Piyasaları Günü‘nde duyurulduğu üzere “yapısal maliyet azaltma çabalarının hızlandırılmasının” bir parçası olduğunu açıkladı. Sözcü, işten çıkarmaların çoğunun 2023’ün ilk yarısında yürürlüğe gireceğini söyledi.

Son ayların en büyük artışı görülmüştü: Fed yetkilileri PCE enflasyonunu değerlendirdi

Son ayların en büyük artışı görülmüştü: Fed yetkilileri PCE enflasyonunu değerlendirdi

Sözcü, yaptığı açıklamada, “Personel sayısındaki azalmaların yönetilme şekli, yerel ülke uygulamalarına bağlı olarak değişecektir. Amacımız, her ülkede süreci adalet, saygı, profesyonellik ve yerel çalışma mevzuatı doğrultusunda yönetmektir. Çalışanlara herhangi bir etki ilk önce onlara iletilecektir.” dedi.

Şirket, 2023′ün sonuna kadar 9 milyar İsveç kronu veya yaklaşık 860 milyon dolarlık bir maliyet indirimi hedefliyor. Ericsson, maliyet tasarruflarının etkisini bu yılın ikinci çeyreğinde görmeyi beklediğini söyledi.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/MyNet/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu