Türk Dünyası

Erzurum’da Acil İniş Yapan Uçakta Bomba İhbarı: Hindistan’dan Almanya’ya Sefer Yapan Uçak – Turkish News World

 

Hostinger Hindistan-Almanya seferini yapan Vistara Hava Yolları’na ait yolcu uçağı, bomba ihbarı üzerine Erzurum Havalimanı’na zorunlu iniş gerçekleştirdi. Mumbai’den Almanya’nın Münih kentine giden yolcu uçağı, Erzurum’a acil iniş yaptı.

CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtlayan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, “Bomba uzmanı ekipler uçağı inceliyor. Erzurum hava sahası uçuşa kapatıldı. 247 yolcu uçaktan tahliye edildi.” açıklamasını yaptı.

Alınan bilgiye göre, uçağın zorunlu inişinin ardından havalimanına AFAD, sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Uçaktaki yolcuların tahliye edildiği, kabin ve kargo bölümünde detaylı arama başlatıldığı öğrenildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Hindistan’ın Mumbai kentinden Almanya’nın Frankfurt kentine gitmek üzere havalanan Vistara Hava Yolları’na ait yolcu uçağı Türk Hava sahasında iken yapılan bomba ihbarı üzerine saat 15:38’de acil durum çağrısında bulunmuştur. Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğümüzce gerekli koordinasyon sağlanarak güvenlik önlemlerinin de alınması ile uçağın saat 16:38’de Erzurum Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde inişi gerçekleştirilmiştir. 237 yolcu ve 14 mürettebat sorunsuz bir şekilde tahliye edilmiş olup, uçaktaki arama çalışmaları devam etmektedir. İlk etapta yapılan incelemeler neticesinde yolcu ve mürettebatta herhangi bir olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Erzurum Havalimanı güvenlik nedeniyle saat 21.00’a kadar notamlanarak trafiğe kapatılmıştır. Gerekli tahkikatların ardından gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.” dedi.

Vali Çiftçi, yolculardan birinin peçeteye “uçakta bomba var” notunu yazıp kabin ekibine verdiğini, ihbar durumunun bu şekilde gerçekleştiğini söyledi.

Mevcut risk ortadan kalktıktan sonra diğer işlemlere devam edeceklerini belirten Çiftçi, “Hindistan Havayollarına ait bir uçak Hindistan’dan Almanya’ya giderken ilk önce Ordu’ya inmek istiyor bu durum ortaya çıkınca. Fakat oradaki havaalanında tadilat çalışmaları devam ettiğinden sonra Trabzon’a inmek istiyorlar orada da hava trafiği yoğun olduğundan dolayı Erzurum’a yönlendiriliyor. Uçak Erzurum Havalimanı’na iniyor böylece.” dedi.

Çiftçi, Erzurum Havalimanı’nın iniş ve kalkışlara kapatıldığına işaret ederek, “Uçak aranıp bagajlar kontrol edildikten sonra herhangi bir olumsuz yani ihbarın olumsuz olduğu ortaya çıkarsa tekrar yolcuları bagajlarıyla birlikte uçağa yerleştireceğiz. Buradan göndereceğiz ve ondan sonra acil durum ortadan kalkmış olacak.” ifadelerini kullandı.

Vali Çiftçi son olarak yaptığı açıklama ile yolcuları almak üzere Hindistan’dan yeni bir uçak geleceğini duyurdu.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu