Türk Dünyası

Et ve Süt Kurumu, Satılamayan Kurbanlıkları Alıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu tarafından satılamayan kurbanlıkları alacak

Bayram sonuna doğru yaklaşırken, satılamayan kurbanlık hayvanını elinde bulunduran üreticilere müjde geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Et ve Süt Kurumu, bu hayvanları satın alacak.

Peki, üreticiler bu destekten nasıl faydalanabilecekler? Hayvanlarını satmak isteyenlerin, 20-28 Haziran tarihleri arasında en yakın Et ve Süt Kurumu Kombina Müdürlüklerine başvurmaları gerekecek.

Et ve Süt Kurumu’na hayvanlarını satan üreticilere ise ödemeler en geç 3 iş günü içinde yapılacak. Ayrıca üreticilere kolaylık sağlanması amacıyla hayvanlar bulundukları yerde en yakın kesimhanede kesilebilecek.

Satılamayan hayvanlarını Et ve Süt Kurumu’na satmak isteyen üreticilerden bazı belgeler istenecek. Bunlar arasında hayvan kimlik bilgileri, il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerince verilen sevk raporları, kurban pazarı giriş ve kira belgeleri yer alacak.

Ümraniye Belediyesi ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtacak

Bu arada Ümraniye Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtacak. Belediye yetkilileri, kurban bayramı öncesinde yardıma muhtaç ailelere destek olmaya devam edeceklerini belirttiler. Hayırsever vatandaşların da belediyeye başvurarak bu yardım programına katkı sağlayabilecekleri ifade edildi.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu