Türkiye

Et ve Süt Kurumu, Satılmayan Kurbanlıkları Satın Alacak

Et ve Süt Kurumu Satılmayan Kurbanlıkları Alacak
Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, kurbanlık hayvanlarını pazara getiren üreticilerin satamadığı hayvanlar, üreticilerin bakım, besleme ve taşıma maliyeti dikkate alınarak Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından karkas et olarak satın alınacak. Hayvanlarını ESK’ye satan üreticilere ödemeler en geç 3 iş günü içinde yapılacak ve hayvanlar bulundukları yere en yakın kesimhanede kestirilebilecek.

Hayvanlarını satmak isteyen üreticiler, 20-28 Haziran tarihleri arasında en yakın ESK Kombina müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor. Üreticilerin, hayvanlarına ait kimlik bilgileri, İl ve İlçe Tarım ve Orman müdürlükleri tarafından kurban satışı için verilen sevk raporları, kurban pazar yeri giriş ve kira belgesiyle birlikte başvurmaları yeterli olacak.

Başvurudan sonra ilgili kombina müdürlüğü tarafından TÜRKVET sistemi üzerinde gerekli kontroller yapılacak ve ESK’nin Hayvan Alım Kriterleri ve Uygulama Esasları Talimatları doğrultusunda hayvanlar karkas et olarak satın alınacak.

Üreticilere kolaylık sağlamak amacıyla bu uygulamanın hayvan sahipleri için önemli bir adım olduğu belirtiliyor. Bu yöntem sayesinde satılamayan kurbanlıkların ekonomiye kazandırılması ve üreticilerin desteklenmesi amaçlanıyor.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu