Ekonomi

Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi düşüş gösterdi

 

Hostinger

expand

Eurostat tarafından yayımlanan verilere göre, euro kullanan 20 ülkedeki sanayi faaliyeti Mayıs ayında %0,6 daraldı. Bu, Nisan ayındaki %0,1’lik düşüşten sabite revize edilen üretim verisinden daha zayıf bir performansı yansıtıyor.

Mayıs ayındaki düşüş, ekonomistlerin beklediği %0,9’luk gerilemeden biraz daha iyi olmasına rağmen, sanayi üretimi hala Rusya’nın 2022 başlarında Ukrayna’yı işgal etmesinden önceki seviyelerin altında kalıyor.

Euro Bölgesi’ndeki fabrikalar, bu darbenin yanı sıra Rusya’dan doğal gaz ithalatının durdurulmasının etkilerini atlatmakta zorluk yaşıyor. Enerji maliyetleri yüksek seviyelerde seyrediyor ve iç talep yüksek fiyat enflasyonu nedeniyle baskı altında kalıyor.

Sanayi üretimi, Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre %2,9 düşüş gösterdi. Bu oran, bir önceki ay kaydedilen %3,1’lik düşüşten ve beklenen %3,7’lik düşüşten daha olumlu bir veri sunuyor. Yıllık bazdaki bu düşüşte %6,5 gerileyen sermaye malları üretimi önemli bir rol oynadı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), Haziran ayında faiz oranını düşürdü ancak gelecekteki hamleler konusunda temkinli bir yaklaşım benimsediğini belirtti. ECB’nin oran belirleyicileri bu perşembe günü toplanacak ve piyasalar, politika faiz oranında değişiklik beklemiyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu