Ekonomi

Euro Bölgesi’nin ikinci çeyrek büyümesi revize edildi

 

Hostinger

expand

Yıllık bazda ise bölge ekonomisi %0,6 oranında büyüyerek beklentilere paralel bir performans sergiledi. Bu büyüme verisi, ilk çeyreğe göre bir yavaşlamaya işaret ediyor ve aynı dönemde ABD ile İngiltere ekonomilerinin kaydettiği performanstan çok daha zayıf bir sonuç ortaya koyuyor. Veriler ayrıca çeyrek boyunca yatırımların ciddi şekilde düştüğünü ve tüketici harcamalarının azaldığını gösteriyor, bu da yüksek faiz oranlarının talebi soğuttuğunu kanıtlar nitelikte. Büyümenin ana kaynakları ise ihracat ve kamu harcamaları oldu.

Son dönem anketler ve veriler, üçüncü çeyrekte zayıflığın devam ettiğine işaret ederken, Euro Bölgesi’nin en büyük ekonomisi olan Almanya’nın haziran ayına kadar olan üç aylık dönemde daralmasının ardından resesyona girme riskinin arttığına dikkat çekiyor.

Eurostat’ın büyüme tahminini düşürmesinde, kısmen Fransa’daki zayıf büyümenin etkisi olsa da, en büyük sorumluluk İrlanda’ya ait. Daha önceki veriler, İrlanda ekonomisinin ikinci çeyrekte güçlü bir toparlanma gösterdiğini işaret ediyordu. Ancak yeni açıklanan rakamlar, bu toparlanma yerine büyük bir daralma yaşandığını ortaya koydu.

2025 EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRET ZAMMI | Emekli ve asgari ücret zammı ne kadar olacak? Bu rakamlar ilk kez konuşuldu

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu