Ekonomi

Evden çalışmak mutluluk kaynağı oldu | Haberler

Koronavirüs salgınıyla birlikte tüm dünyada “uzaktan çalışma” kapsamında “yeni nesil iş modelleri” yaygınlaştı. Karantina günlerinde pek çok sektörden çalışanlar belirli bir süre için de olsa evden çalışarak bu yeni iş modellerini deneyimledi. Bu zorunlu uygulamalarla birlikte pek çok şirket video konferans gibi sanal iletişim ağlarına ağırlık verdi. OECD üye ülkeleri arasında yapılan bir analize göre Türkiye’de çalışan nüfusun yüzde 21’i için uzaktan çalışma mümkün ve buna olanak sağlayan mesleklerin de oranı artıyor. Katılımcıların çoğunluğu evden çalışırken mekânsal esneklikten memnun olduğunu, trafik gibi stres faktörlerinden uzaklaşarak ruhsal anlamda kendilerini daha iyi hissettiklerini, teknolojiyi çok daha verimli kullanmaya başladıklarını belirtiyorlar.

Amerikan Stanford Üniversitesi’nde evden çalışmaya başlayan 16 bin kişi üzerine yapılan bir araştırmaya göre esnek çalışan personel daha motive hale geliyor ve şirkete olan bağlılıkları artıyor. Bu araştırmada verimliliğin yüzde 13 arttığı ve çalışanların iş tatmininin geliştiği belirtiliyor. Araştırmaya göre ideal iş tanımı, çalışma saatleri üzerinde çalışanların kendi karar verebileceği şekilde esnek bir yapı sunulmasıdır.

İşverenlerin de esnek modellerin yaygınlaştırılması konusunda olumlu düşüncelere sahip olduğu belirtiliyor. İşverenlerin yüzde 87’si uzaktan çalışmanın uygulanabilir bir model olduğu görüşünde. Bu da gelecekte esnek çalışma modellerinin daha da yaygınlaşacağı anlamına geliyor.

#uzaktançalışma #yenisistemi #esnekçalışma #evdençalışma

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu