Sağlık

Evinizde varsa yaşadınız! Bu etkisini kimse bilmiyor…

NASA, 1989’da, uzay istasyonlarındaki havanın nasıl temizlenebileceğini araştırırken salon bitkilerinin, özellikle az hava akımı olan kapalı alanlarda; formaldehit, benzen, amonyak gibi zararlı toksinleri havadan emebileceğini keşfetti. Bu çalışma, iç mekan bitkileri ve hava temizleme yetenekleri ile ilgili yeni çalışmaların temelini de oluşturdu.

Bitkilerimiz belki hava temizleyici makineler kadar efektif olmasalar da daha doğal, daha az maliyetli ve terapötiktirler. NASA, evinizde her 9 metrekarelik alan başına bir çiçek yerleştirebileceğinizi söylüyor. Peki evinize tarz katarken havasını temizlemenize de yardımcı olan bitkiler hangileri?

Benjamin 
Ne kadar büyük bir saksıya koyarsanız, o kadar büyük bir ağaç olurlar. Yaz aylarında dışarda da yaşayabilen bu ağaçlar evinizin içindeyken evin havasını temizlemeye yardımcı oluyorlar. Karbondioksiti absorbe etme özelliği ile bilinir.

Aşk merdiveni 
Aşk merdiveni bitkisi, evinize oksijen verirken toprağının da asit emici özelliği mevcuttur. Daha çok evlerde dekoratif olarak kullanılan bu çiçek sağlık açısından da faydalıdır. Sık ve minik yapraklarıyla havanın temizlenmesini sağlar.

Paşa kılıcı 
Susuzluğa karşı dayanıklı bir bitki olduğundan bakımı kolaydır. Paşa kılıcını serin ve ışık alan bir yere tutarsanız tüm gece boyunca oksijen salgılar. Hem şık görünümü hem de gerçek bir oksijen kaynağı olması sebebiyle tercih edebileceğiniz bir tür olabilir.

Salon sarmaşığı 
Havadaki kirli gazları yok etmek konusunda en iyi bitkilerden biri olan salon sarmaşığı duvar yüzeyini tamamen kaplayabilir.

Flamingo çiçeği 
Havadaki amonyağı temizlemek konusunda çok başarılıdır. Aynı zamanda, formaldehiti ve ksileni de absorbe eder.

Dreçana 
Draçena kedi ya da köpek sahipleri tarafından tercih edilmemesi önerilir. Çünkü evcil hayvanınız bu bitkiyi yerse zehirlenebilir. Kapalı ortamlarda uzun süre kalındığında oluşan kirli havayı ve gazı temizler.

Kasımpatı 
Eve renk katabilecek çiçeklerden biri olan Kasımpatı, aynı zamanda havada bulunan kimyasalları da temizler. Hoş kokusu ve renkli çiçekleriyle oldukça sevilen bir bitkidir.

Barış çiçeği 

Parlak yaprakları, zarif beyaz çiçekleri olan ve dekoratif amaçlı sıklıkla tercih edilen bir bitkidir. Havada bulunan beş kimyasalı da (benzen, formaldehit, trikloretilen, ksilen, amonyak) temizleme konusunda ciddi etkileri vardır.

 

Pools Plus Cyprus


>Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu