Türkiye

Eyyam-ı bahar kapıda! Türkiye, yakında sıcak günlerle karşılaşacak – Son Dakika Türkiye Haberleri

 

Hostinger EYYAM-I BAHUR GELİYOR

İzmir Bakırçay Üniversitesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şermin Tağıl, yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini tanımlayan eyyam-ı bahurun 31 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında yaşanacağını ifade ederek açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Tağıl, “Temmuz sonunda kısmen rahatlayan ülkemiz, ağustosun ilk haftasında eyyam-ı bahur döneminde sıcak hava dalgası etkisi altında kalacak. Bu yıl, bu dönemin sıcak fakat Doğu Akdeniz’de yaşanacak bir alçak basıncın etkisiyle kısmen yağışlı geçme olasılığı yüksek. Ancak bu kavurucu sıcaklıklar ve kuvvetli rüzgarlar, orman yangınlarını kaçınılmaz hale getiriyor” şeklinde konuştu.

Ayrıca, şiddetli sağanak yağışların bu yazın başında öngörüldüğü gibi etkili olduğunu ve olmaya devam ettiğini belirten Prof. Dr. Tağıl, Türkiye’de hava koşullarındaki aşırılıkların en önemli nedenlerinden birinin son 13 aydır mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar yaşanması ve atmosferin buna bağlı olarak nem tutma kapasitesinin artması olduğunu vurguladı.

Isınan yeryüzünün termal konveksiyonları kolaylaştırarak yağmur bulutlarının oluşmasına neden olduğunu ve ülkemize kuzeybatıdan ve kuzeyden giren daha serin hava kütlesi ile sıcak hava kütlesinin karşılaşmasının, nemli havanın soğumasına ve yağmur, dolu veya sağanak şeklinde yağışlara yol açtığını belirten Prof. Dr. Tağıl, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu