Kıbrıs

“Famagusta” Dizisi Kara Propagandaya Dönüyor – BRTK

 

Hostinger Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Netflix’te yayınlanacak olan “Famagusta” isimli dizinin “kara propaganda” amacı taşıdığını belirtti. Ertuğruloğlu, dizide Kıbrıs sorununun 1974’te Türk işgaline dayandığı yalanının perçinlenerek, gerçeklerin inkar edildiğini ifade etti.

Ertuğruloğlu, Netflix’in internet yayın platformu aracılığıyla genç nesillere ve kamuoyuna tarihi gerçeklerden uzak, yanıltıcı bir algı oluşturmaya çalıştığını söyledi. Ayrıca dizide Türk askerlerinin çocuk ve kadın katili olarak gösterildiğini ancak Türk ordusunun insan haklarına saygılı olduğunu vurguladı.

Ayrıca Rum tarafının tarih öncesi ve 1974 yılındaki pek çok katliamının gerçekleri yansıtmayan “Famagusta” dizisinden daha gerçek olduğunu belirten Ertuğruloğlu, Türkiye ve KKTC’deki dizi, film ve belgesel yapımcılarına gerçekleri anlatma çağrısında bulundu.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da Kıbrıs’taki olayların ekranlara taşınması gerektiği yönündeki beyanlarına atıfta bulunan Ertuğruloğlu, Türkiye’nin bu konudaki çabalarını olumlu bulduğunu ve Türk kimliğinin dünyaya doğru şekilde yansıtılması için projeler hayata geçirileceğine inandığını dile getirdi.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu