Ekonomi

FED faiz arttırdığında, düşürdüğünde altın ve dolar ne olur? FED faiz kararı sonucuna göre altın ve dolar…

ABD Merkez Bankası mart ayı faiz kararının açıklanmasına sayılı zaman kala yatırımcılar ve ekonomi piyasaları FED faiz kararını beklemeye başladı. FED, aralık ayında gerçekleştirilen son toplantıda 50 baz puanlık faiz artırımına gitti. Amerikan Merkez Bankası enflasyon rakamlarında beklenilen düşüşle birlikte faiz artırım hızında yavaşlamaya gideceğini duyurmuş ve ilk hamlesini aralık ayı içerisinde yapmıştı. İşte faiz arttırdığında ya da azaldığında altın ve dolardaki yansımaları…

FED FAİZLERİ ARTIRIRSA ALTIN VE DOLAR NE OLUR?

ABD Merkez Bankası yani FED (Federal Reserve) faiz artırırsa enflasyonun azalması ve ülkedeki dövizin artması ise yerel para biriminin diğer para birimleri karşısında değer kazanmasına yardımcı olur. ABD doları özellikle gelişmekte olan ülkelerin para birimleri karşısında değer kazanır. Kısaca FED’in güçlü faiz artışına devam etmesi halinde, güvenli liman etkisiyle doların dünyada güçlenmesi ve altın fiyatlarının gerilemesi ve baskılaması bekleniyor.

FED FAİZLERİ DÜŞÜRÜRSE ALTIN VE DOLAR NE OLUR?

FED faizi düşerse dolar, kısa ve orta vadede değer kaybeder. Altın fiyatı uluslararası piyasalarda dolar cinsinden fiyatlandığı için dolar düştükçe ons altın fiyatı değer kazanacaktır. Güvenli liman özelliği bulunan altın ilk sıralarda yer alan yatırım araçları içerisinde yer almaktadır. Bu nedenle FED’in faiz indirmesi ya da faiz indirimi sinyali vermesi altın fiyatlarını pozitif etkileyecektir.

FED faiz toplantı tarihi 2023: FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

FED faiz toplantı tarihi 2023: FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/MyNet/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu