Teknoloji

Filipinler’de GÖKDENİZ’in görüldüğü iddiası | DefenceTurk

Filipin Donanması için inşa edilen BRP Miguel Malvar gemisinde ASELSAN üretimi GÖKDENİZ yakın hava savunma sisteminin yer aldığı iddia edildi.

Global Defence News tarafından yapılan habere göre Filipin Donanması için üretilen BRP Miguel Malvar’ın (FF-06) Güney Kore’nin Ulsan şehrinde devam eden inşası sırasında üzerinde gizemli bir CIWS (yakın hava savunma sistemi) tespit edildi. Bu sistemin ASELSAN tarafından üretilen GÖKDENİZ olduğu düşünülüyor.

GÖKDENİZ YHSS

GÖKDENİZ 35 mm Parçacıklı Mühimmat (ATOM) kullanan bir nokta savunma sistemidir. Sistem, üzerinde bulunduğu gemiyi hedef alan gemisavar füzelerini imha edebilmektedir. Otomatik Şeritsiz Mühimmat Besleme Mekanizması sayesinde aynı anda hem parçacıklı mühimmat hem de klasik tahrip (HEI) mühimmatı yüklenebilir ve hedef tipine göre istenen mühimmat seçilebilir.

GÖKDENİZ, stabilize silah kulesi ile donatılmıştır. Atış Kontrol Radarı ve E/O algılayıcılarını içeren Entegre Takip Platformu, hassas hedef takibini sağlar. Bu platforma ek olarak 3-B Arama Radarı da seçilebilir. 35 mm KDC-02 tipi çift namlulu silah sistemi, dakikada 1100 atım yapabilen yüksek ateş gücü sağlar.

GÖKDENİZ; gemisavar füzelerinin yanı sıra helikopterler, uçaklar, insansız hava araçları ve su üstü araçları gibi tehditlere karşı da geminin savunmasını etkin bir şekilde kontrol edebilir. Bu bağlamda GÖKDENİZ YKSS, uluslararası pazarda dikkat çekmektedir. Bu çerçevede, Filipinler gibi farklı ülkelerin Deniz Kuvvetleri tarafından da büyük ilgi görmekte olup uluslararası arenada tercih edilen bir savunma çözümü olarak öne çıkmaktadır.

İlgili Olarak

GÖKDENİZ’den yeni ihracat başarısı

Ayşe Erbaş



Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu