Teknoloji

Finlandiyalı Patria F-35 için harekete geçti

Finlandiya merkezli savunma sanayii şirketi Patria, Lockheed Martin F-35 Lightning II savaş uçağının küresel tedarik zincirine katılacak.

Patria, F-35 savaş uçakları için gövde ve motor üretimi ile montajına başladı. Finlandiya’ya gelecek savaş uçaklarının yanı sıra, diğer ülkeler tarafından sipariş edilen uçaklar için de parçalar üretilecek. Bu kapsamda Patria, Jämsä Halli’de Lockheed Martin’in F-35 Lightning II savaş uçakları için gövde üretimi ve montajının başlayacağı yeni üretim tesisleri inşa ediyor. Üretim, 2026 yılının başlarında başlayacak.

STM Banner

Şirket, 2026’dan 2040’a kadar F-35 savaş uçakları için toplam 400 adet ön gövde ve iniş takımı kapı seti üretecek. Ön gövde montajı, ABD dışında ilk kez Patria tarafından gerçekleştirilecek. Yapısal bileşenler, Finlandiya’dan ABD’deki Lockheed Martin’in nihai montaj hattına gönderilecek.

Patria’dan küresel teslimatlar için bileşenler

F-35

Patria tarafından üretilen ilk yapısal bileşenler, Finlandiya Hava Kuvvetleri’nin Hornet avcı uçaklarının yerini almak üzere 64 adet satın almaya karar verdiği F-35 avcı uçaklarında kullanılacak. Patria gelecekte diğer ülkeler tarafından satın alınan F-35 savaş uçakları için de ön gövde ve iniş takımı kapıları üretecek. Üretim projeleri, Patria’ya F-35 için küresel tedarik zincirine erişim sağlıyor.

Bileşen üretiminin yanı sıra Patria, F-35’lerde kullanılan Pratt&Whitney F135 motorlarının montajını, bakımını ve revizyonunu da yapmaya başlayacak. Bu işlem, 1990’larda Hornet savaş uçakları için General Electric motorlarının da monte edildiği Linnavuori, Nokia’da gerçekleştirilecek.

F-35’ler için yapısal bileşenlerin üretimi ve motorların Finlandiya’da montajı ve bakımı; Finlandiya Savunma Bakanlığı, Lockheed Martin ve Pratt&Whitney arasındaki endüstriyel katılım anlaşmasının bir parçası.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com


&nbsp
Sarsılmaz

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu