Teknoloji

FNSS PARS ALPHA aracını ilk kez tanıttı

Yüksek Beka Kabiliyeti

Bu yeni nesil araç, sahada karşılaşılabilecek mayın, EYP ve balistik tehditlere, topçu şarapnellerine karşı sınıfının en üst niteliğinde koruma kabiliyetine sahip. Güç grubunun önde yer almasının getirdiği avantajla aracın mayın ve balistik dayanımlarını daha da üst seviyeye taşıyor.

Sürücü ile komutanın güç grubu bölmesinin arkasında konumlandırılması sayesinde de personelin korunması aracı rakiplerinden farklı bir noktaya taşıyor. Mayın, balistik ve EYP tehditlerine karşı tasarlanan iç yerleşim, mürettebat ve personel güvenliğini, araca her yönden gelebilecek yüksek seviyeli tehditlere karşı artırıyor. Hidropnömatik süspansiyon sistemi sayesinde ayarlanabilir sürüş yüksekliğine sahip araç, isteğe bağlı olarak yerden yüksekliği 60 cm üzerine çıkararak mayın korumasını daha da artırabiliyor.

Aracın esnek iç ve dış yerleşim imkânı sayesinde kullanıcı taleplerine bağlı olarak faydalı yükler (atış tespit sistemi, lazer uyarı sistemi, aktif koruma sistemleri) kolaylıkla entegre edilebiliyor.

PARS ALPHA, pozitif basınçlı ve maskeli tip koruma sisteminin yer aldığı hibrit KBRN sistemi sayesinde, KBRN ortamında mürettebatın hayatta kalmasını ve muharebe etkinliğini sürdürmesini sağlıyor.

PARS-ALPHA

Araç iç hacminin tek ve geniş olmasından kaynaklı kullanıcı ihtiyacına göre talep edilen farklı yerleşimler aynı mobilite platformu ve gövde içerisinde kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Herhangi bir ekipman gerekmeksizin sürücü, komutan ve mürettebatın aynı iç hacim içerisinde rahatlıkla iletişim kurabilmesine imkân sağlayan geniş iç hacim tasarımı geniş omuz mesafesi gibi personel konforunu artıracak rahat bir yerleşim imkanı sağlıyor.

Ayarlanabilir süspansiyon sistemi ve gövde yapısından kaynaklı yüksek koruma seviyesine rağmen düşük siluete sahip PARS ALPHA, mürettebatına geniş iç hacim sunuyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu