Teknoloji

Fransa’dan Ukrayna’ya Kamikaze İHA | SavunmaSanayiST

 

Hostinger

Fransa Savunma Bakanlığı, önümüzdeki haftalarda Ukrayna’ya teslim edilmesi planlanan ilk kamikaze insansız hava araçlarının (İHA) başarılı bir şekilde test edildiğini duyurdu.

Gelişmeyle ilgili olarak, Fransa Savunma Bakanı Sébastien Lecornu, “Fransa tarafından üretilen uzaktan kumandalı mühimmatların, kamikaze İHA’lar olarak da bilinir, ilk testlerinin başarısını duyurmaktan mutluluk duyuyorum.

Silahlı kuvvetlerimiz için kritik bir alanda, iki yıl içinde egemenliğimizi yeniden kazandık. Ukrayna’ya ve kendi kuvvetlerimize teslimatlar önümüzdeki haftalarda başlayacak.” ifadelerini kullandı.

Kamikaze İHA’lar

İHA’ların geliştirilmesi ve başarılı testler, Fransa’nın askeri yeteneklerini artırma ve Ukrayna’nın Rusya saldırılarına karşı süregelen savunmasına destek olma stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Resmi olarak “dolanan mühimmat” şeklinde adlandırılan bu kamikaze İHA’lar, belirli tehditleri hedef alacak şekilde tasarlanıyor. Bu sayede operatörlerin riskini en aza indirirken yüksek hassasiyetle saldırılar gerçekleştirilebiliyor.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com / defence-blog.com


&nbsp
Sarsılmaz



Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu