Kıbrıs

GAÜ öğrencileri BRT’ye gezi düzenledi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nu ziyaret ettiler. Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Meryem Özkurt, İletişim Fakültesi Dekanı Doçent Doktor Neriman Saygılı ve Basın Yayın Bölüm Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Muharrem Özdemir başkanlığındaki İletişim Fakültesi öğrencileri kurum fuayesinde karşılandılar.

Öğrencilere, BRTK Yayıncılık Tarihi Müzesi’nde Bayrak Radyosu’nun yayın hayatına nasıl başladığına dair tarihsel bilgiler verildi ve milli mücadele yıllarında Kıbrıs Türk halkının sesini dünyaya duyurmak adına verdiği mücadeleler anlatıldı.

Kuruluşundan günümüze kadar yaşanan gelişmeleri öğrencilere aktaran Özkurt, BRT’nin Smart TV ve telefonlara indirilecek aplikasyon ile “Kuzey Kıbrıs SmartTV” uygulaması aracılığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sesini dünyadaki her yere ulaştırdığını belirtti.

Girne Amerikan Üniversitesi öğrencileri daha sonra kurumda bir gün içinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve Kurum Müdürü Özkurt eşliğinde eğitim gezisi yaptı.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu