Türkiye

Gaziantep Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak kimdir, neden tutuklandı?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yıkılan binalara ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında, Belediye Başkanı Ökkeş Kavak gözaltına alındı. Nurdağı’nda onlarca kişinin yaşamını yitirdiği site ve apartmanların müteahhitliğini yapan, aynı zamanda Nurdağı Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu’nda görevli Yunus Kaya, perşembe günü Mersin’de yakalandıktan sonra tutuklandı.

Ökkeş Kavak neden tutuklandı?

Yunus Kaya’nın, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ın kardeşine ait inşaat şirketiyle ortak projeler yaptığı belirlendi. İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, gözaltına alındı. İslahiye’ye götürülen Kavak’ın ifadesi alınmaya başlandı.  Gaziantep’in Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, depremlerde çöken binalara ilişkin savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Kavak, İslahiye Adliyesi’nde çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gaziantep Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak kimdir?

 1964 yılı Nurdağı, Kırışkal Mahallesi’nde doğdu. İlkokulu Nurdağı’nda, orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1990 yılında Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinden Su Ürünleri Mühendisi olarak mezun oldu.

 Aynı zamanda Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi ön lisans bölümünü bitirdi. 2003 yılından bu yana Nurdağı Ziraat Odası Yönetim kurulu üyeliğini, 2004 yılından bu yana ise Nurdağı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanlığı görevini yürüttü.

1992-1997 yılları arasında Refah Partisi Nurdağı İlçe Başkanlığı, 1998-2000 yılları arasında ise Fazilet Partisi Nurdağı İlçe Başkanlığı yapmıştır. 2004-2009 ve 2014-2019 yıllarında AK Parti Nurdağı Belediye Meclis üyeliği yaptı. 31 Mart 2019 tarihinde AK Parti adayı olarak girdiği Mahalli İdareler seçiminde Nurdağı Belediye Başkanı olarak seçildi.

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, gözaltına alındı

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, gözaltına alındı

 

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu