Türk Dünyası

Gelişmeler: OpenAI Destekli Türk Dünyası ve Dünya Haberleri Türkiye’de!

 

Hostinger 2022 yılında keskin bir tüketim vergisi artışı bekleniyor. Bu artışın nedeni, yakıt ve enerji üzerindeki özürlülük vergilerinin artmasıyla AB düzeylerine uyum sağlanmaya çalışılmasıdır. Hükümet geçen yıl Aralık ayında muafiyet artışını talep etmiş olsa da, Avrupa Komisyonu bu talebi kabul etmemiştir.

Buna göre, taslak vergi paketi şu oranları içermektedir: Benzin üzerindeki özürlülük vergisi, dünya petrol fiyatı 50 doların üzerindeyse litre başına 152.55 HUF (0.41 Euro), 50 doların altında kalırsa, özürlülük vergisi 157.55 HUF’ye (0.43 Euro) yükselecektir. Petrol fiyatı 50 doların üzerinde ise, kerosen üzerindeki özürlülük vergisi 152.55 HUF (0.41 Euro) olarak belirlenecektir. Dizel üzerindeki vergi ise dünya petrol fiyatı 50 doların üzerindeyse litre başına 142.9 HUF (0.39 Euro) olacak.

Bu vergi artışı yakıt fiyatlarını da etkileyerek, 1 Ocak tarihinde Macaristan’da ortalama HUF 40-41’lik bir artışı beraberinde getirecek. Özürlülük vergisi de sadece HUF 32 yükseltecek, ancak %27 KDV ile birlikte, ek HUF 8.8 anlamına gelecektir.

Geçen yıl özel vergiler hakkındaki hükümet kararnamesinde enerji ürünlerinin özürlülük vergileri artırılmıştı. Ancak o zaman fazla kar vergileri deniyordu. Şimdi o zamanki vergi oranı kalacak, ancak artık yasaya yazılacak. Bu nedenle bundan sonra “fazla kar vergisi” olmayacak, normal vergi oranı olacak.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu