Teknoloji

Ghost Shark Amerika Birleşik Devletleri’nde

 

Hostinger

Anduril tarafından üretilen Ghost Shark XL-AUV (Hayalet Köpekbalığı) Otonom Denizaltı Sistemi, ortak deniz testlerinin gerçekleştirilmesi için ABD’ye ulaştı.

Anduril tarafından yapılan açıklamada, Ghost Shark otonom denizaltısının ABD’ye ulaştığı belirtildi. Denizaltı, Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne bağlı bir C-17 Globemaster nakliye uçağıyla trans-pasifik uçuşuyla Amerika’ya ulaştı.

Avustralyalı yetkililer, Pasifik Okyanusu’nun her iki yakasında da eş zamanlı testlerin gerçekleştirilmesi için Ghost Shark denizaltısının ABD’ye gönderildiğini bildirdi. Aynı zamanda iki ülke yetkilileri, ortak deniz testlerinin gerçekleştirilmesinin iş birliğinin güçlendireceğinin altını çizdi.

Küresel çapta sualtı deniz misyonlarını desteklemek için tasarlanan Ghost Shark otonom denizaltısının, dünyanın en büyük deniz tatbikatlarından biri olan ve deniz yollarının güvenliği ile okyanuslardaki emniyeti sağlamak için Hawaii Adaları yakınlarında düzenlenen Pasifik Kıyısı Tatbikatı (RIMPAC) ile aynı zamanda ABD’ye gönderilmesi dikkat çekti.

ghost shark, anduril, avustralya

Anduril ilk olarak 2022’de Avustralya Kraliyet Donanması için 3 yıllık süre içerisinde Ghost Shark XL-AUV sistemini tasarlamak ve geliştirmek için sözleşme imzalamıştı. Sözleşme kapsamında tasarlanan ilk prototip, planlanandan bir yıl erken olarak 2024 yılında teslim edilirken, diğer sistemlerin de Haziran 2025’e kadar teslim edilmesi bekleniyor.

Kanberra yönetimi, AUKUS programı kapsamında üretilmesi beklenen nükleer denizaltılar teslim edilene kadar, su altındaki boşluğu doldurmak için Anduril ile birlikte otonom su altı araçlarına olan yatırımını arttırıyor. Avustralyalı yetkililer Ghost Shark’ın, uygun fiyatlı olduğunu ve gelişmiş otonom sistemleriyle birlikte Avustralya Donanması’nın ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde tamamlayabileceğini düşünüyor.

Anduril ve Avustralya, geçtiğimiz günlerde de ortak üretim kapasitelerini arttırmak için yeni bir yatırım paketi açıklamıştı. Avustralya Hükümeti tarafından 5 Ağustos 2024 tarihinde yapılan açıklamada, Anduril Avustralya ile Ghost Shark otonom denizaltılarının üretimini hızlandırmak amacıyla, her iki tarafın da 13,3 milyon dolar yatırım yapmasını öngören sözleşmenin imzalandığı duyurulmuştu.


Kaynak: SavunmaSanayiST.com


&nbsp
Sarsılmaz

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu