Ekonomi

Gittikçe zayıflıyor! Altın 5 haftadır düşüşte: Yatırımcılar sıradaki veriye odaklandı…

Dünkü seansında altın, ons başına 1.815 doların altına gerileyerek yeni bir kademe daha kaydetti. Beklenenden daha sıcak ABD ekonomik verilerinin Fed’in parasal sıkılaştırmasında daha agresif olacağı endişesiyle ons altın geçen hafta yüzde 1,5 oranında düştü.

Fed’in enflasyon göstergesi olan çekirdek Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) fiyatları yüzde 5,4 ile, beklentilerin üzerinde hızlandı ve son tutanaklarda ortaya çıktığı üzere, FOMC’nin enflasyona yönelik yukarı yönlü risk korkusunu vurguladı. Üst üste 5 haftadır gerileyen ons altın fiyatı, gelişmeyle yılbaşından bugüne kadarki en düşük seviyesine geldi.

CME FedWatch Aracı, piyasaların Fed’in gelecek ay faiz oranlarını 50 baz puan artırması için yüzde 27 şans gördüğünü gösteriyor. Oran hala düşük olsa da, önemli ölçüde arttı: Bir hafta önce, piyasalar yüzde 18’lik bir şans görüyordu ve geçen ay, yüzde 3’ten daha az bir şans vardı.

Artan tahvil getirilerinin yanı sıra, faiz oranı beklentilerindeki değişim, küresel para birimleri sepetine karşı bir ayın en yüksek seviyesinde işlem gören ABD dolarına yeni bir ivme kazandırıyor. Ve dolar baskısı ons altın fiyatının gerilemesine neden oluyor.

GRAM ALTINDA 1,5 AY SONRA BİR İLK!

Ons altın hafta kapanışında 1810,6 dolar seviyesine kadar geriledi. Onu takip eden gram altın ise 1.095 TL fiyatında. Gram altın son 1,5 aydır ilk kez 1100 TL altına indi.

Altın fiyatı için yurt dışında özellikle Fed’den gelecek açıklamalar takip edilecekken yurt içinde ise bu hafta açıklanacak enflasyon verisi etkili olacak. 

ABD'li ekonomistten çılgın yorum! Fed faizi yüzde 8'e çıkarmalı

ABD’li ekonomistten çılgın yorum! Fed faizi yüzde 8’e çıkarmalı

Birçok analist, ons altın fiyatının yaklaşık 1.785 dolar olan 200 günlük hareketli ortalamasının üzerinde sağlam desteğini korumaya devam etmesi nedeniyle altın konusunda iyimser.

Altının kısa vadeli beklentileri oldukça kasvetli görünse de, analistler, jeopolitik belirsizlikle dolu bir dünyada altının çekici bir güvenli liman varlığı olmaya devam ettiğini de belirtiyor.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/MyNet/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu