Türk Dünyası

Gözardı Edilen Bir Şehir: ‘Macar Roma’

 

Hostinger Macaristan’ın Eger şehri, dünyanın en şaşırtıcı ve göz ardı edilen şehirleri arasında seçildi. Mimarlık Dergisi’nin yayınladığı listede en güzel ancak en az bilinen 13 şehir arasında birinci sırayı alan bu özel kasaba, benzersiz mimarisi ile ‘Macar Roma’sı olarak adlandırıldı. Günümüzde, pek çok kişi Eger’i keşfetmek için kaleyi, bazilikayı ve yakındaki banyoları ziyaret ediyor ve ünlü şarabını tadıyor.

Eger, Almanya’daki Goslar, Mallorca’daki Deia ve Çin’deki Lijiang gibi şehirleri geride bırakarak başı çekti. Listede İtalya’daki Procida, Hollanda’daki Schiedam, Yunanistan’daki Symi ve Cezayir’deki Ghardaia gibi gizli mücevherler de bulunmaktadır. Japonya’daki Nagano, Oregon’daki Ashland, İtalya’daki Orvieto, Peru’daki Cajamarca ve Namibya’daki Swakopmund gibi diğer dikkate değer şehirler de listede yer almaktadır. Bu az bilinen şehirler, genellikle seyyahlar tarafından göz ardı edilen eşsiz cazibe ve kültürel öneme sahiptir.

Eger, Kuzey Macaristan’da bulunan resimli tarihi bir kasaba olup dünyanın en güzel ancak en az bilinen şehirleri arasında birinci sırayı almıştır. Eger kasabası, ortaçağ kalesi ve etkileyici Barok mimarisi ile tanınmaktadır. 18. yüzyılda kiliselerin bolluğu nedeniyle Eger bir zamanlar ‘Macar Roma’ olarak adlandırılmıştır. Şehrin altında, başlangıçta Türk savaşları sırasında kullanılan ve şimdi şarap mahzenleri olarak kullanılan 100 kilometreden fazla tünel bulunmaktadır. Bu tarihi ve mimari mücevher, dünyanın en az bilinen şehirlerini keşfeden gezginler için ziyaret edilmesi gereken bir yerdir.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu