Ekonomi

Gri liste ne zaman açıklanacak? Türkiye gri listeden çıkacak mı? Piyasaların gözü bu açıklamada!

Gri liste ne zaman açıklanacak Türkiye gri listeden çıkacak mı Piyasaların gözü bu açıklamada
expand

KAYNAKCnnturk.com

Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından 3 yılda bir açıklanan gri liste için geri sayım başladı. G-7 ülkelerince kara para aklamanın uluslararası alanda önlenmesi amacıyla OECD bünyesinde kurulan FATF, 2021’de Türkiye’yi gri listeye almıştı. Ülkelerin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden FATF, bu hafta Türkiye’nin de içinde bulunduğu gri liste kararını açıklayacak. Dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden FATF, gri listeyi bu hafta yeniden güncelleyecek.

GRİ LİSTE NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Başkanı Raja Kumar, 28 Haziran’da TSI 12.00’de Genel Kurul sonuçlarını açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyecek. Türkiye’nin gri listeden çıkma durumu da toplantı sonucunda belli olmuş olacak.

Gri liste ne zaman açıklanacak Türkiye gri listeden çıkacak mı Piyasaların gözü bu açıklamadaTÜRKİYE GRİ LİSTEDEN ÇIKACAK MI?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin FATF’in gri listesinden çıkış sürecinde son aşamaya geldiğini ve teknik çalışmaların başarıyla tamamlandığını belirtti. Bakan Şimşek, haziran ayında yapılacak yerinde denetimlerin ardından, gri listeden çıkma sürecinin tamamlanmasını beklediklerini açıkladı​. Türkiye, ilerleyen süreçte 40 standardın 39’u ile uyum sağladı.

GRİ LİSTEDEN ÇIKMAK NEDEN ÖNEMLİ?

Uluslararası yatırım fonlarının büyük bir kısmı yasal düzenlemeler nedeniyle gri listedeki ülkelere yatırım yapamıyor. Gri listeden çıkış halinde bu fonların Türkiye’ye yatırım yapabilmeleri mümkün olacak.

Merkez Bankası faizi sabit tutarsa, artırırsa, düşürürse altın, dolar, borsa ne olur?

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu