Magazin

Gülşah Hatun kimdir? Mehmed Fetihler Sultanında Sena Çakır oynuyor! Sena Çakır kaç yaşında?

 

Hostinger

expand

KAYNAKCnnturk.com

Gülşah Hatun karakteri, Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinin karakterleri arasında yer alıyor.TRT 1’nin merakla beklenen, Sena Çakır, Sultan Mehmed karakterine hayat verirken, Sena Çakır, Fikret Kuşkan, Sena Çakır, Sinan Albayrak, Kenan Çoban, Sena Çakır, Savaş Özdemir, Sena Çakır, Ali Nuri Türkoğlu gibi değerli oyuncular da kadroda yer alıyor. 27 Şubat Salı günü ekran yolculuğuna başladı. Peki ama Mehmed: Fetihler Sultanı dizisindeki Gülşah Hatun kimdir ?  

 

Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi Gülşah Hatun kimdir?

 

Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinde Gülşah Hatun’u Sena Çakır canlandırıyor.

1435 yılında doğan Gülşah Hatun, 1487 yılında ölmüştür. Osmanlı padişahı II. Mehmed’in dördüncü eşidir.

Karamanoğulları Beyliği’nden İbrahim Bey’in kızı ya da cariye olduğuna dair görüşler vardır. Karaman Sancakbeyi Şehzade Mustafa’nın annesidir.

Oğlunun sancakbeyliği görevi esnasında 1466-1474 arasında Konya ve Karaman’da bulundu. Oğlu Şehzade Mustafa’nın 1474 yılında vefatı üzerine Bursa’ya gitti. Hayatını kaybettiği 1487 yılına kadar burada yaşadı. Türbesi kayınpederi II. Murad tarafından yaptırılmış camide bulunmaktadır.

 

Sena Çakır kimdir?

Sena Çakır, 1994 yılında Balıkesir’de dünyaya geldi. Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Jimnastik Antrenörlüğü Bölümü’nden mezun oldu.

2016’da Miss Turkey Güzellik Yarışmasına katılan Çakır, yarışmada finalist oldu. Daha sonrasında ise oyunculuk hayatına merhaba dedi.

 

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu