Yaşam

Gusül Abdesti Ne Bozar? Gusülü Bozan Şeyler, Gusül Gerektiren Durumlar Nelerdir?

Gusül Abdestini Ne Bozar?

Gusül abdesti, tüm vücudun belli bir kurala göre temizlenmesi anlamına gelir. İslam dininde bir takım ibadetlerden önce abdest almak gerekir. Abdest almak kişilerin ibadete ruhsal anlamda hazırlanmasını sağlamaktadır.

Gusül abdesti ise namaz abdestinden farklı bir şekilde alınmaktadır. Gusül abdesti boy abdesti ismi ile de bilinmektedir. Boy abdesti alırken tüm vücut yıkanır ve arındırılır. Gusül abdesti bulunmayan Müslümanlar cünüp bir şekilde gezmiş olurlar. Bu şekilde gezmek ise İslam dinine göre haramdır. Bunun dışında ibadetleri yerine getirmek de mümkün olmamaktadır. 

Gusül abdesti alırken kişilerin tüm vücutlarını temizlemesi gerekir. Gusül abdesti alırken vücudun hiç bir yerinin kuru kalmaması oldukça önemlidir. Kadınlar ya da erkekler cünüp oldukları zaman mutlaka gusül abdesti alarak temizlenmelidir. 

Kadınlarda her ay adet kanaması olmaktadır. Bu kanamanın kesilmesi durumunda gusül abdesti almak gerekmektedir. 

Kadınların doğumdan sonra lohusalık döneminde gusül abdesti alması gerekmektedir.

Eşler birbirleri ile yakınlaşmaları halinde meni gelmese dahi cünüplük meydana gelmektedir. Bu sebeple gusül abdesti almak gerekir. 

Gusülü Bozan Şeyler, Gusül Gerektiren Durumlar Nelerdir?

Gusül abdesti bulunmayan kişiler cünüp olarak adlandırılır. Cünüp gezen kişiler ibadetlerini yerine getiremez. Bu nedenle gusül abdesti almak çok önemlidir. 

Gusül abdesti almadan önce niyet etmek gerekir. Kişilerin öncelikle avret yerlerini temizlemesi gerekir. Sonrasında ise namaz abdesti gibi abdest alınır. Gusül abdesti alınan yerde su birikintisi bulunuyorsa çıkarken de ayak altlarının yıkanması gerekir. Gusül alınan yerden sağ ayak ile çıkmak gerekmektedir. Bu şekilde gusül abdesti alınmış olur.

Ayetel Kürsi okunuşu ve Türkçe anlamı: Ayet-el Kürsi Arapça yazılışı ve Diyanet meali! Ayetel Kürsi duası ile ilgili bilgiler!

Ayetel Kürsi okunuşu ve Türkçe anlamı: Ayet-el Kürsi Arapça yazılışı ve Diyanet meali! Ayetel Kürsi duası ile ilgili bilgiler!

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu